Prezentacija Evropskog dobrovolјnog penzijskog fonda

Prezentacija Evropskog dobrovolјnog penzijskog fonda

Evropski dobrovolјni penzijski fond u saradnji sa Područnom privrednom komorom Bijelјina ogranizuje prezentaciju 14. maja (utorak) 2019. godine sa početkom u 12 časova, u prostorijama PPK Bijelјina.

08.05.2019.

Evropski dobrovolјni penzijski fond u saradnji sa Područnom privrednom komorom Bijelјina ogranizuje prezentaciju Evropskog dobrovolјnog penzijskog fonda 14. maja (utorak) 2019. godine sa početkom u 12 časova, u prostorijama Pordučne privredne komore Bijelјina (ATC – Stefana Dečanskog b.b.).

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o dobrovolјnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima (Službeni glasnik RS broj: 13/09) kojim je omogućeno osnivanje društava za upravlјanje dobrovolјnim penzijskim fondovima. Osnovači Društva za upravlјanje Evropskim dobrovolјnim penzijskim fondom su: Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Penzijski rezervni fond Republike Srpske (PREF) i Skupna pokojninska družba d.d. Ljublјana (članica Triglav Grupe).

Zakonom o doprinosima i zakonom o porezu na dohodak uplate do 100,00 KM mjesečno ili do 1.200,00 KM godišnje, oslobođene su doprinosa i po tom osnovu se može ostvariti poresko umanjenje.

Evropski dobrovolјni penzijski fond ima za cilј da ostvari saradnju sa svim pravnim licima na teritoriji Republike Srpske u oblasti dobrovolјne penzijske štednje i doprinese povećanju standarda i kvaliteta života zaposlenih u trećoj dobi. Uplatom doprinosa u dobrovolјni penzijski fond poslodavac iskazuje dodatnu brigu za svoje zaposlene, stvara osjećaj planiranja dugoročnih veza i veće lojalnosti preduzeću.

U skladu sa navedenim, želimo da predstavimo Evropski dobrovolјni penzijski fond privrednim subjektima sa područja Bijelјine kako bi se oni upoznali sa novom mogućnošću stimulisanja radnika, uzimajući u obzir sve veću nestašicu adekvatne radne snage sa kojom se suočavaju.

Ulaganje u zaposlene je sve više neophodna dugoročna investicija za poslodavce, a sve manje kratkoročni trošak.

Prezentaciju će održati predstavnici Evropskog dobrovolјnog penzijskog fonda, Gordana Drobnjak i Zdravko Zečević. Više informacija o Evropskom dobrovolјnom penzijskom fondu možete dobiti na internet stranici www.epf.ba

POZIV

  • Redovi vožnje