Vlasenica

Opština Vlasenica je smještena u istočnom dijelu Republike Srpske, pripada sarajevskozvorničkoj regiji, u dijelu srednjeg Podrinja, na sjevernim obroncima planine Javor, u oblasti blago zatalasanih visoravni, riječnih tokova i šumskih površina. Uvučena je u dio regije Birač. Vlasenica kao gradsko naselje nalazi se na na 680 metara nadmorske visine. Ovaj geoprostor pripada slivnom području rijeke Drine, a nalazi se na klimatskoj prelomnici hladnih vazdušnih masa sa planine Javor i nešto toplijih vazdušnih masa koje dolaze dolinom rijeka Drinjače, Tišče i Jadra, što ovo područje čini vrlo vjetrovitim pogotovo u proljeće i jesen kada su vazdušna strujanja najizraženija. Površina opštine Vlasenica iznosi 225,47 km², što čini 0,93% Republike Srpske i 0,46% Bosne i Hercegovine.


Opštinu Vlasenica odlikuje izuzetno povoljan geografski položaj, udaljenost od glavnih centara u regionu iznosi: od Sarajeva 90 km, Banjaluke 240 km, Bijeljine 100 km, Tuzle 70 km, Brčkog 140 km, Beograda 210 km i Novog Sada 190 km.

Privredna aktivnost opštine Vlasenica je zasnovana uglavnom na eksploataciji i niskom stepenu prerade šume i drveta, sirovog aluminijuma koji se kupuje na strani, proizvodnji pozamanterije, ugostiteljstvu, turizmu i dr. U opštini Vlasenica najveći broj poslovnih subjekata je skoncentrisan u sektoru trgovine na veliko i malo, u sektoru komunalnih, društvenih i ličnih uslužnih aktivnosti i u sektoru prerađivačke industrije.

Detaljnije informacije o opštini Vlasenica se mogu pronaći na adresi www.opstina-vlasenica.org


  • Obračun članarine
  • Privredni vodič - Pregledaj
  • Redovi vožnje - Pregledaj
  • Naše je bolje - Pregledaj