У Зворнику одржане редовна и свечана сједница Скупштине ППК Бијељина


Најзаслужнијим у 2018. години додијељене плакете.

14.03.2019.

„Подручна привредна комора Бијељина у 2018. години имала је низ активности у циљу побољшања привредног амбијента на подручју регије. Сарађујући са Привредном комором и Владом Републике Српске дошли смо до многих рјешења која су уврштена у Програм економских реформи за период 2019-2021. година који је усвојила Народна скупштина Републике Српске. Комора Бијељина и убудуће ће радити на побољшањима законских рјешења која ће допринијети стварању повољнијег привредног амбијента. Предузимаћемо све активности које су неопходне да људи остану и раде на овим просторима", рекао је предсједник Подручне привредне коморе Бијељина проф. др Анто Гајић на Трећој сједници ППК Бијељина одржаној у Зворнику.

Гајић је нагласио да је Зворник један од градова чији привредни субјекти имају значајно већи извоз од увоза и да Градска управа Зворника и Подручна привредна комора Бијељина дуги низ година имају изузетну сарадњу.

У оквиру радног дијела Скупштине усвојени су годишњи документи ППК Бијељина: Извјештај о раду за 2018.годину, Финансијски извјештај за 2018. и Финансијски план за 2019. годину, Програм рада за 2019. годину.

На свечаној сједници Скупштине, одржаној одмах након редовне, уручено је признање ППК Бијељина најзаслужнијим за допринос развоју коморског система у 2018. години.

Плакете за допринос развоју коморског система у 2018. години уручио је предсједник ППК Бијељина проф. др Анто Гајић заслужним привредним друштвима: Phoenix Pharma д.о.о. Бијељина, PASS д.о.о. Бијељина, Термал Инт д.о.о. Лопаре, Јокић-инвест д.о.о. Зворник и Александри Михајловић Савић као заслужном појединцу.

Подручна привредна комора Бијељина Плакету за допринос развоју коморског система у 2018. години додијелила је и Граду Зворнику као јединици локалне самоуправе.

Захваливши се на признању, градоначелник Зворника Зоран Стевановић истакао је да је велико задовољство када се резултати нечијег рада примијете. „Мислим да су резултати нашег рада видљиви и мјерљиви када је ријеч о стварању повољнијег пословног амбијента и услова за долазак нових инвеститора. Прошле године имали смо први пут једну „гринфилд инвестицију“ из неке од земаља западне Европе. То је компанија „Зеохем“, која ове године најављује проширење својих капацитета. Имамо разговоре са још три компаније из западне Европе, очекујемо нове инвестиције на овим просторима и сматрам да је то допринос стварању једне, врло интересантне средине за улагаче, што је предуслов останка и опстанка на овим просторима", казао је Стевановић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder