Позив привредницима који имају проблем у наплати потраживања од пословних партнера из Украјине и Русије


ПКРС позива привредна друштва из Републике Српске која имају проблем у наплати потраживања од пословних партнера из Украјине и/или Русије, да доставе Комори детаљно описане проблеме, уз јасне доказе, како бисмо их прослиједили Влади РС у циљу тражења заједничких рјешења.

07.03.2022.

Привредна комора Републике Српске позива привредна друштва из Републике Српске која имају проблем у наплати потраживања од пословних партнера из Украјине и/или Русије, да доставе Комори детаљно описане проблеме, уз јасне доказе, како бисмо их прослиједили Влади Републике Српске у циљу тражења заједничких рјешења.

Ово је један од резултата састанка привредника са предсједником Владе Републике Српске, Радованом Вишковићем и ресорним министрима, који је Привредна комора РС организовала у петак, 4. марта у Бања Луци. Повод за организацију састанка била је свеприсутна глобална инфлација, константна повећања цијена енергената и репроматеријала, недостатак сировина, али и додатно усложњавање комплетне ситуације, проузроковане сукобом у Украјини. Састанак је имао за циљ сагледавање цјелокупне ситуације, анализу проблема, дефинисање конкретних мјера подршке домаћим привредним друштвима и упознавање јавности са реалним стањем на тржишту.

Привредна комора Републике Српске наставиће пратити сва дешавања која утичу на пословање привреде и Влади Српске редовно достављати информације о проблемима са којима су привредници суочавају, у циљу проналажења најбољих могућих рјешења.
 
Контакт особа у Комори за достављање документације је Марко Савић, руководилац службе за правне, кадровске и опште послове ПКРС, електонска пошта: markos@komorars.ba, контакт телефон: 051 493 128.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede