Објављен јавни позив за мјере подршке инвестицијама у примарну пољопривредну производњу


На располагању је 3,5 милиона КМ, а средства по једној пријави могу износити од 15.000 КМ до 300.000 КМ. За сваки пројекат подносилац мора обезбиједити властито суфинансирање у износу од минимално 35% укупног износа прихватљивих трошкова инвестиције, осим за сектор производње воћа и поврћа гдје oно износи минимално 30%. Прва онлајн информативна сесија ће се одржати 23. новембра у 14 часова путем Фејсбук странице EU4AGRI. Рок за пријаве је 31.01.2023. године.

22.11.2022.

У оквиру пројекта EU4AGRI, који финансира Европска унија, објављен је Јавни позив за мјеру подршке инвестицијама у примарну пољопривредну производњу.
Прва онлајн информативна сесија ће се одржати 23. новембра (сриједа) у 14 часова путем Фејсбук странице EU4AGRI.

У оквиру овог јавног позива на располагању је 3,5 милиона КМ, а средства подршке по једној пријави могу износити од 15.000 КМ до 300.000 КМ. За сваки пројекат подносилац пријаве мора обезбиједити властито суфинансирање у износу од минимално 35% укупног износа прихватљивих трошкова предложене инвестиције, осим за сектор производње воћа и поврћа гдје властито суфинанасирање износи минимално 30%.

Прихватљиви подносиоци пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру мјере подршке могу бити самостални предузетници, задруге и предузећа.

Ко се може пријавити на овај Јавни позив?

Кроз овај јавни позив Европска унија ће подржати пољопривредна газдинства која доприносе стабилизацији/јачању производне конкурентности и повећању нивоа продуктивности примарне пољопривредне производње кроз модернизацију и увођење нових технологија и иновација, унапређењу квалитета производа, хигијене и сигурности хране, промовисање добрих пословних пракси и одрживог развоја путем побољшања управљања природним ресурсима, заштите животне средине, заштите радника и сигурности хране, те доприносе ублажавању посљедица насталих услијед пандемије вируса корона.

За подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу прихватљиви су сви пројекти који се односе искључиво на пољопривредне секторе као што су: производња млијека, меса, узгој житарица и уљарица, узгој воћа, укључујући виноградарство и маслине, узгој поврћа, производња садног материјала (саднице воћа, пресаднице поврћа и сјеменски кромпир), производња јаја, узгој рибе, узгој зачинског биља, љекобиља и гљива, као и производња меда.

Пријаве се могу поднијети од 23.11.2022. године, а крајњи рок за подношење пријава је 31.01.2023. године до 15:00 часова. Пријаве поднесене након истека рока се неће узети у разматрање.

Пријаве се подносе искључиво путем електронског система доставе пријава https://javnipoziv.undp.ba  који је обезбиједио EU4AGRI пројекат. Достављање пријава у било којем другом формату (електронска пошта, пошта, факс и сл.) није прихватљиво и пријаве достављене на тај начин неће бити узете у разматрање.

Додатна питања у вези овог позива се могу доставити путем формулара за питања на интернет страници пројекта https://javnipoziv.undp.ba, у периоду од 24.11.2022. до 23.01.2023. године.

Више информација о овом Јавном позиву сви заинтересовани моћи ће сазнати путем званичне интернет странице пројекта www.eu4agri.ba

EU4AGRI је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20,25 милиона еура чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у Босни и Херцеговини.

Пројекат проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација у БиХ и Чешка развојна агенција.

 

  • Privredni vodič
  • Naše je bolje
  • Red vožnje
  • Obračun članarine
  • Privredni vodič
  • Naše je bolje
  • Red vožnje
  • Obračun članarine