​Рок за попуну пријаве за додјелу средстава за април помјерен на 8. мај


Након иницијативе Привредне коморе Републике Српске да се продужи рок за пријаву за додјелу средстава јер је остављени рок прекратак и обухвата дане празника, рок је помјерен на 8. мај.

04.05.2020.

Rok za popunu prijave pravnih lica i preduzetnika za dodjelu sredstava za mjesec april iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, koja je aktivna od danas i dostupna na veb stranici Vlade Republike Srpske na adresi prijava.vladars.net, pomjeren je sa 4. na 8. maj, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Razlog za pomjeranje roka, kako su naveli iz Ministarstva, je omogućavanje blagovremenog podnošenje prijava.

U sklopu aktivnosti Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske usaglašen je jedinstven pristup u načinu izrade spiskova pravnih lica i preduzetnika kojima je odlukama štabova za vanredne situacije zabranjeno obavljanje djelatnosti, koji su prestali sa radom kao posljedica djelovanja pandemije (izgubljeno tržište, nedostatak sirovina i slično) ili posluju sa smanjenim obimom.

Poziv za uvrštenje na spisak za dodjelu sredstava za mjesec april iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske predstavlja prvi korak za ostvarivanje prava na podršku shodno Uredbi sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

– Osim prethodno pomenute prijave za dodjelu sredstava, neophodno je da sva pravna lica i preduzetnici koji ispunjavaju uslove propisane navedenom Uredbom, podnesu pismenu izjavu sa zahtjevom za isplatu najniže plate Poreskoj Upravi Republike Srpske najkasnije do 10. juna 2020. godine – saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva.

Podsjećamo, Privredna komora Republike Srpske dostavila je danas Vladi Srpske inicijativu da se produži rok za prijavu sa 4. maja na 11. maj, jer su se Komori obratili brojni privrednici koji su posebno naglasili da je ostavljeni rok prekratak i da obuhvata dane praznika (1. maj), koji su neradni.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede