Održana prezentacija o dobrovoljnom dodatnom penzijskom osiguranju u Bijeljini


Predstavljanje dobrovoljnog penzijskog sistema poslodavcima širom Srpske nastavljeno prezentacijom za bijeljinske privrednike u Područnoj privrednoj komori Bijeljina.

15.05.2019.

 

Predstavnici Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda, izvršna direktorica Gordana Drobnjak i pravnik Zdravko Zečević, održali su danas prezentaciju o trećem stubu penzijskog osiguranja, te o prvom dobrovoljnom penzijskom fondu u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini pred bijeljinskim privrednicima u Područnoj privrednoj komori Bijeljina. Prezentaciji su prisustvovali i predsjednik Područne privredne komore Bijeljina prof. dr Anto Gajić, direktor PPK Bijeljina Slavica Marković, sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Željko Vidić i sekretar Savjeta za industriju i energetiku Vesna Stojanović.

„Interesovanje za dobrovoljni penzijski sistem, odnosno dodatne dobrovoljne penzije u Republici Srpskoj sve više raste. Posebno nam je drago što su poslodavci ti koji se interesuju, budući da je i njima u interesu da za svoje radnike obezbijede što bolje uslove rada. Zakonom propisane poreske olakšice dodatna su prednost i za zaposlene i za poslodavce. Nastavljamo dalje sa prezentacijama za sve koji nas kontaktiraju i koji su zainteresovani da čuju više, jer nam je cilj da svi građani u Republici Srpskoj budu upoznati sa dobrovoljnim penzijskim sistemom“, izjavila je Gordana Drobnjak, izvršna direktorica Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom.

Prezentacija je bila edukativno – informativnog karaktera, a cilj je bio upoznati bijeljinske poslodavce, privrednike, predstavnike i javnog i privatnog sektora sa prednostima ovog vida štednje za starost.

Dobrovoljno penzijsko osiguranje u zemljama okruženja (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Slovenija) funkcioniše u prosjeku već 15 godina, a prvi dobrovoljni penzijski fond u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini zvanično je počeo sa radom krajem novembra 2017. godine kada su predstavnici nekoliko javnih i privatnih preduzeća potpisali memorandume o procesu pristupanja Evropskom dobrovoljnom penzijskom fondu. Od tada u EPF se učlanilo nekoliko hiljada članova.
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder