PPK Bijeljina organizovala prezentaciju programa USAID „Razvoj radne snage i veći pristup tržištima”


Novi javni poziv za podršku privrednim društvima iz sektora metala, drveta i tekstila / obuće putem bespovratnih (grant) sredstava.

08.04.2019.

Projekat radne snage i veći pristup tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) objavio je javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za podršku brzo-rastućim, izvozno orjentisanim, malim i srednjim privrednim društvima iz sektora metala, drveta, kože i obuće koja su zaintersovana za proširenje proizvodnih kapaciteta, nova tržišta i otvaranje novih radnih mjesta.Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za podršku putem bespovratnih sredstava otvoren je do 17. aprila 2019. godine.

Ukupan iznos sredstava je 300 000 američkih dolara.Procijenjeni broj ugovora je šest, a maksimalni iznos po ugovoru je 75 000 dolara, rečeno je na prezentaciji ovog programa održanom u organizaciji USAID i Privredne komore Republike Srpske-Područne privredne komore Bijeljina.

Glavni cilj projekta je otvaranje novih 1545 radnih mjesta, zapošljavanje 60 odsto mladih, 30 odsto žena, povećanje prodaje za 50 odsto i povećanje izvoza za 30 odsto.

Projekat radne snage i veći pristup tržištima (WHAM) je trogodišnji projekat koji podstiče otvaranje novih radnih mjesta u BiH, ekspanziju na tržište Evropske unije i regionalno tržište putem programa grantova i tehničke pomoći malim i srednjim privrednim društvima, srednjim školama, univerzitetima, tehnološkim parkovima, trening centrima, poslovnim asocijacijama i udruženjima.

Prezentaciji su u ime Područne privredne komore Bijeljina prisustvovali direktor Slavica Marković, sekretar Savjeta za industriju i energetiku Vesna Stojanović i sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Željko Vidić.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder