Završen projekat „Institucionalnom saradnjom do održivih radnih mjesta u Bijeljini"


PKRS-PPK Bijeljina partner projekta

04.12.2018.

Područna privredna komora Bijeljina bila je jedan od partnera u realizaciji uspješno završenog projekta „Institucionalnom saradnjom do održivih radnih mjesta u Bijeljini".Projekat je sprovodio Grad Bijeljina zajedno sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Bijeljina, Srednjom tehničkom školom „Mihajlo Pupin“ Bijeljina, Fakultetom poslovne ekonomije Bijeljina, privrednim društvima „STECO CENTAR“ d.o.o. i „MEGA DRVO“ d.o.o.

Započet polovinom 2017. godine, Projekat je realizovan u okviru šireg projekta podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH, koji finansira Evropska Unija, a sprovodi Međunarodna organizacija rada (ILO) u BiH.

Ukupna vrijednost projekta bila je 412.791,87 KM.

Cilj Projekta bio je smanjivanje stope nezaposlenosti u Bijeljini, kroz razvoj institucionalnog okvira partnerstva za razvoj ljudskih potencijala na nivou Grada Bijeljina i jačanje kapaciteta lokalnih aktera za razvoj i sprovođenje mjera aktivne politike tržišta rada putem partnerstva između civilnog, javnog i privatnog sektora radi povećanja stepena zaposlenosti na području grada Bijeljina.

Projekat je obuhvatao: prekvalifikaciju aktivnih tražilaca posla za poznate poslodavce, jačanje preduzetništva kroz podsticanje samozapošljavanja i preduzetničku obuku, aktivnosti na uspostavljanju Savjeta za zapošljavanje i obrazovanje Grada Bijeljina, nabavku CNC mašina za potrebe obavljanja stručne prakse i obuke u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“.

U okviru „Programa osposobljavanja za operatera na CNC mašinama za obradu drveta“75 polaznika praktični dio obavljali su u privrednim društvima STECO CENTAR d.o.o. i MEGA DRVO d.o.o.

Uvjerenje o završenom osposobljavanju za operatera na CNC mašinama steklo je 50 polaznika, od kojih je njih 16 već zasnovalo radni odnos.

Program preduzetničke obuke uspješno je završilo 19 od 20 prijavljenih kandidata.Na osnovu najbolje izrađenih biznis planova 12 kandidata registrovalo je preduzetničku djelatnost.

U okviru projekta izvršena je i nabavka CNC mašina za obavljanje praktične nastave u JU Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ ukupne vrijednosti 59.400 KM.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder