Privredna komora Vojvodine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu „INTERAGRO 2018“ u Bijeljini


Prilikom posjete delegacije organizatora sajma koju su predvodili predsjednik PPK Bijeljina i direktor AD "Grad" Bijeljina usaglašeno je da PK Vojvodine predvodi nastup 12 vojvođanskih privrednika koji će učestvovati na ovogodišnjem sajmu.

04.09.2018.

„Privredna komora Vojvodine (PKV) uzeće značajno učešće na ovogodišnjem 17. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu 'INTERAGRO 2018' u Bijeljini, koji se održava od 20. do 22. septembra, gdje ćemo predvoditi delegaciju od 12 vojvođanskih privrednika“, rekao je u ponedjeljak, 3. septembra 2018. godine, predsjednik PKV Boško Vučurević na konferenciji za novinare održanoj u PKV. U okviru konferencije potpisan je Ugovor o partnerstvu između PKV i organizatora Sajma AD „Grad“ Bijeljina.

„PKV je ranijih godina učestvovala na ovom Sajmu, ali nakon četiri godine pauze mi smo ponovo pokrenuli inicijativu kako bi se privreda APV tamo prezentovala. A sve to u cilju jačanja privredne saradnje kroz umrežavanje naših privrednika. Spoljnotrgovinska razmena između APV i BiH, u prvih sedam meseci ove godine, dostigla je iznos od 345 miliona evra, od čega je najveći dio izvoz i to u iznosu od oko 280 miliona evra, što je povećanje za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Naravno da se najveći dio pomenute razmene odnosi na teritoriju Republike Srpske“, rekao je Vučurević.

On je podsjetio da PKV ima potpisan Sporazum o saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, što predstavlja krovni sporazum na osnovu kojeg je napravljen akcioni plan, a učešće na Sajmu u Bijeljini, kako kaže, predstavlja realizaciju dijela aktivnosti predviđenih tim planom.

„Cilj je da uvezivanjem privrednih subjekata, podignemo robnu razmjenu na viši nivo. U posljednje vrijeme tu vidimo određen napredak, a naročito jer je u Republici Srpskoj pokrivenost uvoza izvozom sa prošlogodišnjih 68 procenata došla na 73 procenta. Ovakvom saradnjom na sajamskim manifestacijama naši privredni subjekti imaju mogućnost da se predstave, da se čvršće povežu sa privrednicima koji su zainteresovani za saradnju i na taj način može doći do implementacije određenih projekata koje finansira EU, a tu je i zajednički nastup na trećim tržištima“, istakao je predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić.

Ovom prilikom, on je pozvao sve zainteresovane privredne subjekte da posjete Međunarodni poljoprivredni sajam „INTERAGRO 2018“, koji će biti održan na prostoru Agrotržnog centra „Knez Ivo od Semberije“ u Bijeljini, na kojem se očekuje oko 200 izlagača.

„Nama ovakve vrste pomoći i podrška koje smo dobili od PKV i Pokrajinske vlade, mnogo znače. Ova sajamska manifestacija je prilika za razmjenu iskustava i proširenje poslovne saradnje između naših privrednika. Sajam obuhvata sve oblasti agrara, od izložbe stoke, poljoprivredne mehanizacije i ostalih sadržaja koji se tiču agrara“, rekao je direktor AD „Grad“ Slaviša Cacanović.

Konferenciji su prisustvovali i koordinator za sajmove AD „Grad“ Predrag Mićić i zamjenik generalnog sekretara PKV Bojana Miljuš.

Zahvaljujući tradiciji dugoj šesnaest godina, „INTERAGRO“ kao najveća i najznačajnija sajamska manifestacija ovog tipa na teritoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, stekla je reputaciju mjesta na kojem se okupljaju uspješne kompanije, institucije, udruženja i pojedinci iz oblasti poljoprivrede. 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede