Posjeta fabrici "Semberka" u Janji: Akcija "Kupujmo domaće" daje rezultate


Delegacija Privredne komore posjetila je fabriku "Semberka" u Janji sa ciljem upoznavanja sa izazovima i rezultatima poslovanja, kao i sagledavanja rezultata akcije "Kupujmo domaće".

20.08.2020.

Delegacija koju su činili gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, potpredsjednik Privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić, predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić i direktor Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković posjetila je 19. avgusta pogon fabrike "Semberka" u Janji, koja od 2016. godine posluje u sastavu kompanije "Bingo".
 
Cilj posjete bio je upoznavanje sa rezultatima poslovanja i izazovima sa kojima se ovo privredno društvo susreće, ali sagledavanje i analiza rezultata akcije "Kupujmo domaće" koju je Privredna komora Republike Srpske pokrenula sa ciljem da dodatno utiče na svijest potrošača o višestrukom značaju kupovine domaćih proizvoda. Fabrika “Semberka” u bijeljinskom naselju Janja uspješno je povezala domaću poljoprivrednu proizvodnju, preradu i plasman i tokom otežanog poslovanja zbog epidemije virusa korona čak uspjela da se riješi zaliha dok su putevi za robu iz uvoza bili zatvoreni, rekao je rukovodilac ove fabrike Zlatan Pejić.
 
Ova fabrika ima ugovorenu proizvodnju krompira na 82 hektara od poljoprivrednika iz Janje i Semberije, koja je znatno podržana mjerama Vlade Republike Srpske i Gradske uprave Bijeljina.
 
“S ciljem akcije "Kupujmo domaće" i u ova teška vremena, kada nam epidemija virusa korona pravi probleme, ovo je lijep primjer rada i saradnje sa željom da obezbijedimo dovoljno domaće i kvalitetne hrane”, ocijenio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je sa predsjednikom Područne privredne komore Bijeljina Antom Gajićem i potpredsjednikom Privredne komore Srpske Mihajlom Vidićem posjetio pogon fabrike “Semberka” u Janji.
 
On je naveo da su domaću proizvodnju krompira u Janji i Semberiji zajednički podržali Jedinica za koordinaciju međunarodnih projekata u poljoprivredi Vlade Republike Srpske i Gradska uprava Bijeljine, koja je uložila 16.000 KM, tako da su poljoprivrednici sjemenski krompir dobili u pola cijene.
 
“Ovo je primjer onoga što želimo i dalje da radimo, da nastavimo pomoć poljoprivrednim proizvođačima na pravi način, tako da su sigurni poljoprivrednici, prerađivači i oni koji plasiraju domaću robu na tržište”, rekao je Mićić.
 
On je istakao da se time podržava i akcija “Kupujmo domaće”, kao i zapošljavanje, uvezujući proizvodnju, preradu i plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda od njive do trgovine.
 
Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić rekao je novinarima da je Privredna komora RS i Područna privredna komora Bijeljina od pojave epidemije virusa korona u martu u stalnom kontaktu sa privrednicima i da predlažu mjere Vladi kako bi se olakšalo privredi da se prebrodi ova situacija za koju se ne zna do kada će trajati.
 
“Mora se raditi, uz mjere opreza, a svi treba da pomognemo onima kojima su pretrpili najveću štetu”, poručio je Gajić.
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede