Posjeta Regionalnoj privrednoj komori Leskovac i svečanosti povodom obilježavanja 60 godina od osnivanja


Radno-konsultativni sastanak u Regionalnoj privrednoj komori Leskovac i obilježavanje 60 godina od osnivanja PK Leskovac 

30.11.2022.

Radno-konsultativni sastanak održan je u prostorijama PKS-Privredna komora Leskovac, tom prilikom vođeni su razgovori sa počasnim predstavnikom Privredne komore Srbije u Republici Grčkoj i direktorom Regionalne privredne komore Jablaničko-Pčinjskog upravnog okruga Goranom Jovićem.

Privredna komora Leskovac jedinstvena je u komorskom sistemu u Srbiji, koja je pored velikog velikog broja realizovanih međunarodnih projekata ujedno i lider u zaštiti brendova imenom geografskog porijekla proizvoda.
Na sastanku je dogovoren rad na sličnim aktivnostima i intenzivnija saradnja ove dvije Komore, gdje je Jović je istakao važnost zaštite brenda i promocije proizvoda koji je značajno doprinjeo promociji tog kraja, gdje je Leskovački ajvar proglašen za najbolji brend Srbije od strane svjetskih kuvara.

Jović i predsjednik Savić su se složili da je djelovanje ove dvije Komore izuzetno teško, jer obje imaju značajan broj opština koje spadaju u red devastiranih i nerazvijenih, time se moraju uložiti dodatni napori na unapređenju privrednog ambijenta takvih sredina.

Svečanoj sjednici Parlamenta privrednika obilježeno je 60 godina rada i postojanja Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okrugana kojoj je prisustvovao predsjednik PKRS-Područna privredna komora Bijeljina, gospodin Stevo Savić i sekretar za projektne aktivnosti Srđan Marinković.
 

 
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori