Izabrani najuspješniji u privredi Republike Srpske za 2022. godinu


U Basnkom dvoru u Banjaluci održana je svečana manifestacija “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske” za 2022. godinu koju organizuju Privredna komora Republike Srpske i RTRS

03.04.2023.

U Basnkom dvoru u Banjaluci održana je manifestacija “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske” za 2022. godinu. 

Najuspješnije veliko privredno društvo u protekloj godini je EFT rudnik i termoelektrana Stanari. Na drugom mjestu je Mlijekoprodukt Banjaluka, a na trećem Nora plast iz Banjaluke.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić poručio je da cilj Srpske mora da bude stvaranje razvijenog i stabilnog privrednog sistema, te da sve treba podrediti ostvarenju tog cilja.
On je istakao da je jaka privreda najbolji odgovor na poremećaje globalnog tržišta.
- Zbog toga u fokusu svih politika mora biti rast i razvoj naših privrednih društava sa snažnom primarnom proizvodnjom kao osnovom razvoja prerađivačkog sektora - rekao je Ćorić.

Najuspješnije srednje privredno društvo je Megadrvo iz Bijeljine. Na drugom mjestu je Bosmontaža iz Prijedora, a na trećem Metaltehnologija iz Dervente.
Priznanje za najuspješnija mala proizvodno-privredna društva dobili su Refleks iz Gradiške, Trejd sistem iz Ruda, Kapital soft iz Trebinja, Best metal Ugljevik i Antena net iz Teslića.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dobitnik je priznanja za izuzetan doprinos razvoju Privredne komore Republike Srpske.
Priznanje za doprinos unapređenju odnosa Republike Srpske sa privredama u regionu dodijeljeno je srpskom članu i predsjedavajućoj Predsjedništva BiH Željki Cvijanović.
Kompanija Alumina nagrađena je kao najuspješniji izvoznik za 2022. godinu.

Kompanijama M:tel i Prointer dodijeljeno je priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti.
Zvornička Alumina, bijeljinski PASS i Škrebić kompani iz Teslića nagrađeni su za realizaciju značajnih investicija i nova zapošljavanja u prošloj godini.
Priznanja za žene koje rukovode uspješnim privrednim društvima dobile su Slađana Babić, direktorka za marketing i prodaju kompanije Blic net Banjaluka, Nikolina Savić, direktorka marketinga Delfintrgotrans-a iz Banjaluke i Biljana Mićić, izvršna direktorka dobojske kompanije Limun šped.
U kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda, dodijeljene su nagrade privrednim društvima za proizvode, odnosno linije proizvoda, koji su se istakli svojim kvalitetom. 
Nagrađeni su Farma Nana kaas za proizvod polutvrdi, punomasni, zreli sir od kozijeg mlijeka, Podrumi Anđelić iz Trebinja za sortu vina Žilavka, Mikroelektronika iz Banjaluke za proizvod pametna brojila, Vendom iz Laktaša za inovatni sistem za odlaganje otpada i Bavariamed iz Banjaluke za proizvod Mediele elektronski podesiva stolica za preglede i intervencije.

Za unapređenje dualnog organizovanog obrazovanja priznanje je dobilo preduzeće Kolektor iz Laktaša, dok je posebno priznanje za najveći plasman kredita u privredu dodijeljeno Novoj banci iz Banjaluke.
Priznanje je dodijeljeno i gradu Trebinje - za najvišu ocjenu ispunjenosti kriterijuma u okviru BFC programa, dok je priznanje za uspješnu primjenu digitalizacije poslovnih i proizvodnih preduzeća dodijeljeno firmi Male elektrik drajvs iz Laktaša.
Priznanje za doprinos privrednom razvoju nerazvijenih opština dodijeljeno je preduzeću Bukom prom iz Vlasenice, dok je posebno priznanje za broj putnika ostvaren u prošloj godini pripalo Aerodromima Republike Srpske.

Priznanja za unapređenje turističke ponude Republike Srpske dodijeljemna su hotelu Bijele vode sa Kozare, hotelu Vidikovac iz Zvornika i Termama Ozren iz Petrova.
Priznanja za razvoj Privredne komore Republike Srpske uručena su nekadašnjem direktoru Dragici Ristić, prvom predsjedniku Privredne komore Božidaru Antiću, zatim Borku Đuriću, te posthumno Nedeljku Suziću i Mladenu Mićiću. 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede