Preminuo prof. dr Anto Gajić, predsjednik Područne privredne komore Bijeljina


​Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina prof. dr Anto Gajić preminuo je 28. marta 2021. godine u Beogradu.

29.03.2021.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina prof. dr Anto Gajić preminuo je 28. marta 2021. godine u Beogradu.

Prof. dr Anto Gajić rođen je 1955. godine u Priboju kod Lopara. Osnovne i postdiplomske studije završio je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gdje je 2009. godine stekao zvanje doktora nauka u naučnoj oblasti Mašinske konstrukcije, transportni sistemi i logistika.

Svoju radnu karijeru Anto Gajić je započeo 1978. godine u Rudniku mrkog uglja u Banovićima, a od 1994. godine zaposlen je u Rudniku i termoelektrani Ugljevik, gdje je obavljao niz rukovodećih funkcija. Period u kom je obavljao funkciju direktora Rudnika i termoelektrane Ugljevik smatra se najuspješnijim u posleratnom periodu.

Bio je angažovan kao profesor na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini i Mašinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Za predsjednika Područne privredne komore Bijeljina prvi put je izabran 2017. godine, a reizabran 10. februara 2021. godine.

Bio je član Naučnog vijeća Instituta za prirodne i tehničke nauke Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. Autor je nekoliko inovacija i tehničkih unapređenja, kao i blizu 40 naučnih i stručnih radova prezentovanih na međunarodnim naučnim skupovima i objavljenih u stručnim časopisima.

Kolege, privrednici, profesori i studenti pamtiće ga kao vrhunskog stručnjaka, čovjeka besprijekorne radne etike i odgovornog i posvećenog rukovodioca.

Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Bijeljina čuvaće njegovo naslijeđe i neizbrisivi trag koji je ostavio u privrednom i društvenom životu Republike Srpske i zauvijek će ga se sjećati kao iskrenog prijatelja i saradnika.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • Korporativni veb identitet privrede