Подручна привредна комора Бијељина поздравља усвајање инцијативе за реализацију пројекта ''Семберска кућа''


Један од основних мотива оснивања ''Семберске куће'' јесте промоција традиционалних домаћих производа, њихова видљивост и валоризација на тржишту, шанса да се домаћим пољопривредним произвођачима омогући приход од сопственог рада те континуиран и сигуран пласман производа на тржиште, али и понуда здравих производа туристима којих је у Бијељини сваког дана све више.

07.03.2024.

Привредна комора Бијељина поздравља одлуку градоначелника Бијељине Љубише Петровића да се започне са реализацијом пројекта „Семберска кућа“.
 
Иницијативу за његову реализацију покренула је Подручна привредна комора Бијељина у склопу ширег пројекта развоја регионалних и локалних брендова и заштите географског поријекла производа  који се спроводи већ двије године, а у оквиру ког је прошле године у Бијељини одржана регионална конференција „Заштита географског поријекла и брендирање домаћих производа“, као и ''Фестивал вина и традиционалних производа Источне Херцеговине - Наше је боље'' у фебруару ове године, на којем је у току панел дискусије истакнут пројекат ''Херцеговачке куће'' као један од најпозитивнијих примјера развоја бренда једног града.
 
Овај пројекат Подручна привредна комора Бијељина спроводи у циљу обједињавања и системског развоја туристичке понуде ове регије.
 
Имајући у виду убрзан развој сектора туризма на простору 12 општина са подручја ППК Бијељина, као и потребу да се аутентичним и квалитетним производима са ове регије дода нова вриједност и омогући приступ новим тржиштима, ППК Бијељина поручила је да је ово преломни моменат за унапређење производње,  промоције и пласмана домаћих производа.
  
Став Подручне привредне коморе Бијељина је да је неопходно да се овај вишеструко значајан пројекат оствари у синергији свих институција које могу пружити помоћ његовој квалитетнијој реализацији, а сама Комора Бијељина ће дати свој допринос као интегративни фактор између Владе Републике Српске, локалних заједница, привредних друштава, удружења и осталих учесника.

Један од основних мотива оснивања ''Семберске куће'' јесте промоција традиционалних домаћих производа, њихова видљивост и валоризација на тржишту, шанса да се домаћим пољопривредним произвођачима омогући приход од сопственог рада те континуиран и сигуран пласман производа на тржиште, али и понуда препознатљивих и здравих производа туристима којих је у Бијељини сваког дана све више.

У том смислу, Подручна привредна комора Бијељина ће наставити своје дјеловање у циљу реализације овог пројекта, као и са пружањем подршке отварању објеката „Мајевичка кућа“ и „Власеничка кућа“ што ће значајно помоћи интегрисању и системском развоју туристичке понуде ове регије.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder