U Zvorniku održane redovna i svečana sjednica Skupštine PPK Bijeljina


Najzaslužnijim u 2018. godini dodijeljene plakete.

14.03.2019.

„Područna privredna komora Bijeljina u 2018. godini imala je niz aktivnosti u cilju poboljšanja privrednog ambijenta na području regije. Sarađujući sa Privrednom komorom i Vladom Republike Srpske došli smo do mnogih rješenja koja su uvrštena u Program ekonomskih reformi za period 2019-2021. godina koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske. Komora Bijeljina i ubuduće će raditi na poboljšanjima zakonskih rješenja koja će doprinijeti stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta. Preduzimaćemo sve aktivnosti koje su neophodne da ljudi ostanu i rade na ovim prostorima", rekao je predsjednik Područne privredne komore Bijeljina prof. dr Anto Gajić na Trećoj sjednici PPK Bijeljina održanoj u Zvorniku.

Gajić je naglasio da je Zvornik jedan od gradova čiji privredni subjekti imaju značajno veći izvoz od uvoza i da Gradska uprava Zvornika i Područna privredna komora Bijeljina dugi niz godina imaju izuzetnu saradnju.

U okviru radnog dijela Skupštine usvojeni su godišnji dokumenti PPK Bijeljina: Izvještaj o radu za 2018.godinu, Finansijski izvještaj za 2018. i Finansijski plan za 2019. godinu, Program rada za 2019. godinu.

Na svečanoj sjednici Skupštine, održanoj odmah nakon redovne, uručeno je priznanje PPK Bijeljina najzaslužnijim za doprinos razvoju komorskog sistema u 2018. godini.

Plakete za doprinos razvoju komorskog sistema u 2018. godini uručio je predsjednik PPK Bijeljina prof. dr Anto Gajić zaslužnim privrednim društvima: Phoenix Pharma d.o.o. Bijeljina, PASS d.o.o. Bijeljina, Termal Int d.o.o. Lopare, Jokić-invest d.o.o. Zvornik i Aleksandri Mihajlović Savić kao zaslužnom pojedincu.

Područna privredna komora Bijeljina Plaketu za doprinos razvoju komorskog sistema u 2018. godini dodijelila je i Gradu Zvorniku kao jedinici lokalne samouprave.

Zahvalivši se na priznanju, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je veliko zadovoljstvo kada se rezultati nečijeg rada primijete. „Mislim da su rezultati našeg rada vidljivi i mjerljivi kada je riječ o stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta i uslova za dolazak novih investitora. Prošle godine imali smo prvi put jednu „grinfild investiciju“ iz neke od zemalja zapadne Evrope. To je kompanija „Zeohem“, koja ove godine najavljuje proširenje svojih kapaciteta. Imamo razgovore sa još tri kompanije iz zapadne Evrope, očekujemo nove investicije na ovim prostorima i smatram da je to doprinos stvaranju jedne, vrlo interesantne sredine za ulagače, što je preduslov ostanka i opstanka na ovim prostorima", kazao je Stevanović.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder