U Bijeljini održan Međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro 2018"


Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je "Interagro 2018", a otvaranju je prisustvovao i predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović. Nakon otvaranja, premijerka je posjetila zajednički štand privrednih komora.

24.09.2018.

 

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je u četvrtak, 20.09.2018. godine u Bijeljini otvorila Međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro 2018", koji je okupio oko 150 učesnika iz Bosne i Hercegovine i okruženja, uz poruku da je neophodno zbližavanje, udruživanje i povezivanje na svakom polju. Otvaranju je prisustvovao i predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović.
 
Cvijanovićeva je istakla da je Sajam dobro organizovan i da je zadovoljna brojem posjetilaca i izlagača, koje je posebno pohvalila zbog njihovog značaja za uspostavljanje daljih poslovnih kontakata, saradnje, te traženje novih tržišta.
 
Ona je posebno zahvalila predsjedniku Pokrajinske vlade Vojvodine Igoru Miroviću što je posjetio ovu manifestaciju.
 
"Kolega i prijatelj Mirović je danas sa nama u Bijeljini. Vidim veliku šansu za Vojvodinu i Semberiju da mnogo toga urade zajedno na obostranu dobrobit. Ovo se definitivno uklapa u naše aktivnosti koje na širem planu realizujemo u saradnji sa Pokrajinskom vladom i sa Vladom Srbije", rekla je Cvijanovićeva novinarima.
 
Ona je naglasila da sajam "Interagro", po kojem je Bijeljina prepoznatljiva, zaslužuje još veći značaj kao mjesto dobre organizacije i aktivnosti."
 
Predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović rekao je da je ta vlada posvećena sporazumu koji ima sa Vladom Srpske, što je dio ukupnih odnosa Republike Srpske i Srbije.
 
"Posvećeni smo stvaranju da bi ljudima u Srpskoj i Srbiji bilo bolje i da bi osjetili konkretne rezultate povezivanja. To se vidi i ovde na sajmu u Bijeljini", naveo je Mirović.
 
Ističući da je sajam mjesto za postizanje dogovora, Mirović je rekao da je već postignut dogovor da polovinom oktobra bude održan sastanak sa svim proizvođačima iz Vojvodine, svim kompanijama koje imaju interese u Semberiji, Republici Srpskoj i BiH.
 
"Cilj tog sastanka je da kažemo koji su nam prioriteti i zaključci razgovora koje smo imali sa predsednicima privrednih komora Srpske i Vojvodine, sa predsednikom Vlade Srpske Željkom Cvijanović", pojasnio je Mirović i dodao da je neophodno unapređivati privredne kontakte.
 
On je napomenuo da je sajam "Interagro" u Bijeljini brzorastući, sa tradicijom od 17 godina. "Mi smo dužni da budemo ovde zbog ukupnog odnosa koji imamo prema Republici Srpskoj - odnosa poštovanja, uvažavanja i bratske solidarnosti", naglasio je Mirović.
 
Mirović je istakao da na sajmu u Bijeljini učestvuje više od 20 kompanija i udruženja iz AP Vojvodine, u organizaciji Privredne komore Vojvodine, koja je i partner ovogodišnjeg sajma.
 
Otvaranju Sajma u Bijeljini prisustvovali su i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, zamjenik generalnog sekretara Spoljnotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković, potpredsjednik Privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić, direktor Privredne komore Republike Srpske Dragica Ristić, predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić, predstavnici Privredne komore Federacije BiH, Privredne komore Brčko distrikta BiH i Privredne komore Kantona Sarajevo, kao i brojni drugi gosti.
 
Predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević je istakao je da učešće na ovakvim sajamskim manifestacijama ima cilj da doprinese jačanju privredne saradnje i to kroz umrežavanje privrednika.
 
"Na taj način, zajedno stvaramo ambijent u kojem privrednici izlagači, kao i posetioci sajma, mogu brže uspostaviti kontakte sa potencijalnim partnerima iz zemlje i regiona. Nastup PKV na sajmu "Interagro2018" jedna je od zajedničkih aktivnosti predviđenih Sporazumom o saradnji koji smo potpisan sa Privrednom komorom Republike Srpske“, rekao je Vučurević.
 
Dodao je da je siguran da će ovaj sajam biti uspješan i da će, u narednom periodu, PKV i PKRS još više unaprijediti i intenzivirati regionalne i međukomorske odnose.
 
Međunarodni sajam trajao je do 22. septembra, a na prostoru Agrotržnog centra bila je izložena i poljoprivredna mehanizacija čija je vrijednost nekoliko desetina miliona KM, održana izložba kvalitetnih grla stoke, kao i niz naučno-stručnih predavanja iz različitih oblasti poljoprivrede, naveli su organizatori Sajma, preduzeće "Grad" Bijeljina.
 
Partner sajma je bila je Privredna komora Vojvodine, a pokrovitelji sajma su bili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Grad Bijeljina.
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder