Prezentacija „Naše je bolje“ u Vlasenici


​Područna privredna komora Bijeljina, u okviru projekta „Naše je bolje“, 31.07.2018. godine u tržnom centru „Zvorničanka“ u Vlasenici organizovala je prezentaciju kvalitetnih domaćih proizvoda i promovisala saradnju domaćih prodajnih lanaca i proizvođača.

01.08.2018.

Područna privredna komora Bijeljina juče je, u okviru projekta „Naše je bolje“, u tržnom centru „Zvorničanka“ u Vlasenici organizovala prezentaciju kvalitetnih domaćih proizvoda i promovisala saradnju domaćih prodajnih lanaca i proizvođača.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina doc.dr Anto Gajić rekao je da je cilj ovakvih prezentacija dodatno podsticanje domaćih preduzetnika za povećanje proizvodnje i novo zapošLjavanje, kao i osnaživanje svijesti potrošača da kupovinom domaćih proizvoda doprinesu razvoju domaće proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta.

„Rezultati za 6 mjeseci ove godine za regiju Bijeljina, pokazuju da je pokrivenost uvoza izvozom 74 %, a značajan udio izvoza u Bijeljinskoj regiji čine drvoprerađivači", rekao je Gajić.

Razvoj domaće proizvodnje podržava i "Z" market koji na svojim policama ima 45 % proizvoda proizvedenih u RS. Direktor "Z" marketa Mihajlo Ostojić istakao je da veliku šansu vidi u finalizaciji mliječnih proizvoda, te napomenuo da cijena ne diktira kupovinu proizvoda, već kvalitet.

On je posebno ukazao na značajno prisustvo poljoprivrednih proizvođača sembersko-romanijskog kraja, koji svake godine povećavaju obim i kvalitet proizvodnje, te time i plasman u domaćim tržnim centrima i trgovinama.

„Svake godine taj rast kod njih je između 20 do 30 odsto. Ove godine očekujem da ćemo otkupiti proizvode u vrijednosti od oko 400.000 KM od registrovanih poljoprivrednih proizvođača. Oni imaju velike mogućnosti razvoja tako što bi se možda malo više udruživali, da ih država više podržava i da uđu u višu finalizaciju proizvodnje“, naveo je Ostojić.

„Opština Vlasenica već dugi niz godina daje začajnu podršku lokalnim proizvođačima i plasmanu lokalnih proizvoda. U tom smjeru smo, svojevremno, uz podršku UNDP-a, realizovali projekat "Kupujmo lokalno“, podsjeća šef Odsjeka za razvoj u Opštini Vlasenica Željko Damljanović.

Građani Vlasenice, koji su prisustvovali prezentaciji, istakli su da im je prioritet kupovina domaćih proizvoda.

Projekat „Naše je bolje“ Privredna komora realizuje od 2008. godine.

Prezentaciji su u ime Područne privredne komore Bijeljina prisustvovali predsjednik Anto Gajić, direktor Slavica Marković i sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Željko Vidić.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder