Challenge to change program podrške malim i srednjim preduzećima i startapovima


Budžet programa je 30 miliona švedskih kruna (oko 3,2 mil.evra). Otvoren je za mala i srednja preduzeća, kao i startupe sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje vode do povećanja broja zaposlenih.

31.05.2017.

Zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju –Sida/Ambasade Švedske u BiH uspostavljen je Challenge to Change (C2C) program. Program će sprovoditi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) i Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA), a partner u programu je i region Ostergotland iz istočne Švedske. Glavni cilj projekta je pospješivanje privrednog razvoja u BiH, kao i saradnje Švedske i BiH.

Ukupni budžet Challenge to Change programa je 30 miliona švedskih kruna (oko 3,2 miliona evra). C2C će biti otvoren za mala i srednja preduzeća iz BiH, ali i Švedske, kao i startupe koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koji mogu da dovedu do povećanja broja zaposlenih, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Kompanije koje zadovolje uspostavljene kriterijume moći će da dobiju grant sredstva u iznosu od najviše 30.000 evra, što predstavlja 50% ukupne investicije.

Prvi javni poziv objavljen je 28. aprila 2017. godine. Predviđeno je da do kraja sprovođenja projekta bude objavljeno ukupno šest javnih poziva za grant sredstva (po dva godišnje).

Iznosi sredstava iz Challenge fonda koji mogu biti dodjeljeni prihvatljivim korisnicima:
- za Startupe koji su registrovani najmanje 6 mjeseci i ne stariji od 2 godine, maksimalan iznos granta je 10.000 evra
- za privredne/poslovne subjekte starije od 24 mjeseca, maksimalan iznos granta je 30.000 evra
Aplikanti moraju da obezbijede minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period sprovođenja projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.
Sve predložene prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterijuma:

1. Inovativnost poslovne ideje
2. Izvodljivost i održivost poslovne ideje
3. Društvena korist

Samo aplikacije dostavljene putem elektronskog formulara na linku www.c2c.ba će biti uzete u razmatranje, dok se štampane aplikacije ili aplikacije dostavljene mejlom neće razmatrati.

Rok za podnošenje aplikacija je 12. jun 2017. godine, do 16:00 časova.

Više detalja o javnom pozivu je na linku: http://rars-msp.org/sr/news/n836

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder