Područna privredna komora Bijeljina održala redovnu i svečanu sjednicu


Nagrađeni najzaslužniji za doprinos razvoju komorskog sistema u 2015. godini

15.03.2016.

Plaketama za doprinos razvoju komorskog sistema za 2015. godinu, uručenim na svečanoj sjednici, održnoj u Loparama, PPK Bijeljina nagradila je najzaslužnije pojedince, članice Komore i opštinu Lopare.

Priznanje za unapređenje privrednog, društvenog ambijenta i razvoj komorskog sistema za 2015. godinu dobili su: Milan Lazarević, Milan Prica, Slavko Paleksić, Svetozar Mihajlović i Ljubiša Stjepanović.

Za doprinos razvoju komorskog sistema u 2015. godini nagrađena su privredna društva: Zidar Živanović d.o.o., Ugljevik, „Mljekara Dule d.o.o Dragaljevac-Bijeljina, Agromarket d.o.o, Bijeljina, Krušik d.o.o, Bijeljina i Smiljevac prom d.o.o. Lopare.

Opšta ocjena članova Skupštine i nagrađenih je da postoje vidni pomaci u uticaju PK na kreiranje privrednog ambijenta, ali i da je potrebna bolja saradnja privrede i svih segmenata države, koji bi prevashodno trebalo više da uvažavaju zahtjeve privrednioh subjekata.

Predsjednik Skupštine PPK Bijeljina Božo Milić, konstatovao je da brojne inicijative PK upućene odeđenim institucijama nisu ugledale svjetlo dana.

„Prošle godine, govorili smo o setu reformskih zakona.Neki su usvojeni, neki nisu.PK i PPK Bijeljina, svake godine daju niz prijedloga za mjere Ekonomske politike.Mnoge od njih ni do danas nisu prihvaćene“, rekao je Milić.

Da Komora pokušava da utiče na institucije Srpske, na odluke, zakone koje donose radi poboljšanja poslovnog ambijenta potvrdio je dobitnik priznanja i član UO PK RS Milan Prica.

„Nisam zadovoljan koliko se naš glas uvažava.Moglo bi to biti daleko bolje“, ocijenio je Prica.

Predsjednik UO PPK Bijeljina i dobitnik komorskog priznanja Milan Lazarević, smatra da privrednici moraju da budu aktivniji u kreiranju poslovnog ambijenta i da PK u tome ima značajnu ulogu.

„Mi ne možemo kao udruženja imati znatno učešće u kreiranju privrdnog ambijenta, ali to možemo ostvarivati putem Komore.Osjeća se pomak u radu PK, uvažavanju njenih prijedloga, stavova, ali bi to trebalo da bude još bolje“, kazao je Lazarević.

Prema riječima načelnika opštine Lopare Rada Savića, međusobnom saradnjom, razmjenom mišljenja moguće je doprinijeti privrednom napretku.

Predsjednik PPK Bijeljina Mihajlo Vidić, rekao je da je potrebno je još mnogo toga riješiti da bi privredni ambijent bio što bolji, što više podsticaja za otvaranje novih privrednih društava, zanatskih radnji, privlačenje stranih investitora.PPK Bijeljina u svom Programu rada za 2016. godinu je naznačila koji su to pravci djelovanja“, kazao je predsjednik PPK Bijeljina Mihajlo Vidić.

Na Četvrtoj, redovnoj sjednici, Skupština PPK Bijeljina usvojila je godišnje dokumente: Izvještaj o radu za 2015. godinu, Finansijski izvještaj za 2015. Finansijski plan za 2016, Program rada za 2016. godinu.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder