PPK Bijeljina na 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu


Privredna komora RS u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BIH tradicionalno je predstavila domaća privredna društva na ovom sajmu.

27.05.2022.

Sekretar savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju PPK Bijeljina Željko Vidić boravio je u četvrtak, 26.05.2022. godine na 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH tradicionalno je predstavila domaća privredna društva na ovom sajmu. Na zajedničkom štandu, površine 100 metara kvadratnih, predstavilo se 11 privrednih društava, među kojima i preduzeća sa područja PPK Bijeljina. Više od 20 privrednih društava predstavljeno je kataloški.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsjednik Privredne komore RS Pero Ćorić, a nakon otvaranja, delegacija koju su predvodili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban posjetili su naš štand. Štand su posjetili i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Senad Mahmutović.
 
Predsjednici Skupštine Republike Srpske i AP Vojvodine, Nedeljko Čubrilović i Ištvan Pastor, takođe su upriličili posjetu našem štandu, dok je direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića ugostio pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske, Zoran Maletić.

Kada je riječ o aktivnostima vezanim za područje PPK Bijeljina, povodom 20. međunarodnog sajma poljoprivrede "Interagro", koji će se održati u Bijeljini od 20. do 22. septembra, na komorskom štandu održana je konferencija za medije.

Sajam su najavili direktor AD Grad Branislav Vlačo, koji je i organizator ove manifestacije, pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske i predsjednik Organizacionog odbora Zoran Maletić i predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

- Pozivam firme i kompanije iz Srbije da u što većem broju dođu u Bijeljinu i učestvuju na jubilarnom 20. poljoprivrednom sajmu "Interagro 2022" da bi još više pojačale njegov poslovni značaj za ovaj dio regiona - izjavio je Vlačo.

Privredna komora Vojvodine će se i ove godine u najboljem svjetlu predstaviti na sajmu u Bijeljini.

– Privredna komora Vojvodine će okupiti najmanje 20 jakih privrednika iz Srbije koji će biti na samom štandu, a pored njih dovešćemo na Sajam i značajne kompanije koje imaju interes za saradnju ili posao u Republici Srpskoj, odnosno BiH – poručio je Vučurević.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder