Početak projekta ''Korporativni veb identitet privrede''


Danas je na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini ozvaničen početak projekta Područne privredne komore Bijeljina pod nazivom ''Korporativni veb identitet privrede'' koji će biti realizovan zajedno sa Fakultetom poslovne ekonomije Bijeljina i Gradom Bijeljina

05.04.2023.

Danas je na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina ozvaničen početak Projekta Područne privredne komore Bijeljina pod nazivom „Korporativni Veb identitet privrede“ koji će biti realizovan zajedno sa Fakultetom poslovne ekonomije Bijeljina i Gradom Bijeljina/ Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.Privredna komora Republike Srpske, nakon sveobuhvatnog procesa prikupljanja podataka od privrednih društava identifikovala je tri izazova sa kojima se privreda suočava u ovom trenutku, gdje je digitalizacija jedan od ključnih.
Ovaj Projekat podrazumijeva izradu besplatnih Veb sajtova za privredna društva i ima za cilj da pomogne njihov razvoj, bez obzira na djelatnost i kapacitete preduzeća.
Direktor Područne komore Slavica Marković istakla je da je cilj projekta da pomogne razvoj preduzeća, bez obzira na njihovu djelatnost i kapacitete, digitalnog poslovanja, kao i ubrzanje ekonomskog razvoja preko unapređenja poslovnog okruženja
"Zajedno sa svojim partnerima, Gradskom upravom Bijeljina i Fakultetom poslovne ekonomije, te privrednim subjektima, počinjemo aktivnosti u pogledu ovog projekta za privredna društva, imajući u vidu da je digitalizacija veoma važna u današnje vrijeme", rekla je Markovićeva.
Srđan Marinković koji je zadužen za projektne aktivnosti u Područnoj privrednoj komori Bijeljina istakao je da je poslovanje bez digitalnog marketinga u današnje vrijeme nezamislivo.
''Iako je povećanje svijesti o potrebi digitalizacije i primjene novih tehnologija uzrokovan i nedostatkom radne snage, zahtjevima stranih tržišta, primjenom različitih standarda u poslovanju, sve izraženijim problemima u oblasti klimatskih promjena, energetike i poremećajima u lancima snadbijevanja, kao i poskupljenjima u oblasti repromaterijala, sirovina, energenata, te pojavom visoke stope inflacije, poslovanje na svjetskom tržištu i stvaranje kontakata sa domaćim i inostranim partnerima bez digitalnog marketinga gotovo je nemoguće'' istakao je Marinković.
Vesna Petrović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu, navela je da je uloga Fakulteta u tome da će studenti sa četvrte godine u okviru predmeta elektronsko poslovanje učestvovati u izradi veb-stranica za privredne subjekte koji su se prijavili na javni poziv.
"Mislim da je ovo izuzetna prilika za naše studente da potvrde svoja teorijska znanja, te da rade sa konkretnim primjerima na korist svih strana. U okviru predmeta `Elektronsko poslovanje` studenti će izvoditi vježbe izrađujući veb-sajtove za određene firme", rekla je Petrovićeva.
Jedan od glavnih ciljeva je razvoj digitalnog poslovanja privrednih subjekata, ubrzanje ekonomskog razvoja preko unapređenja poslovnog okruženja, nova primjenjena znanja za studente i stvaranje uslova za njihovu dodatnu edukaciju i zaposlenje.
Iz gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije istakli su da podržavaju ovaj projekat, te da očekuju da će svi privredni subjekti prepoznati njegov značaj.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder