Posjeta privrednom društvu Rakić komerc d.o.o.


Delegacija PKRS-Područna privredna komora Bijeljina predvođena predsjednikom Savićem posjetila je privredno društvo Rakić komerc d.o.o. iz Batkovića kod Bijeljine.
 

31.05.2023.

Preduzeće Rakić komerc d.o.o. iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom domaće tjestenine sa posebnom i jedinstvenom recepturom na našem tržištu koja u sebi sadrži svježa domaća jaja sa njihovih farmi, a naziv ovog brenda je ’’Koko-da’’ tjestenine. 

Delegaciju Područne privredne komore Bijeljina, koju su činili predsjednik Stevo Savić, sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Željko Vidić i stručni saradnik za projektne aktivnosti i odnose sa javnošću Srđan Marinković u sjedištu ove fabrike primio je direktor privrednog društva Jovan Rakić. Sa uporištem u domaćim resursima, Rakić komerc d.o.o. je evoluiralo iz porodičnog biznisa u jednog od najvećih proizvođača konzumnih jaja u Republici Srpskoj.

Rakić je istakao da je njihovo preduzeće prepoznatljivo po kvalitetu proizvoda koji ih izdvaja na tržištu, te da svojim pogonom za proizvodnju domaćih jaja snadbjevaju blizu 15% domaćeg tržišta.

Kapacitet njihove farme iznosi 200.000 koka nosilja, a ispunjavaju i sve neophodne standarde kvaliteta. Rakić komerc d.o.o. uspješno posluje od 1996. godine i trenutno zapošljava oko 80 radnika, a u toku ove godine planirana je realizacija novih investicija u proizvodnji koje će značajno povećati proizvodne kapacitete ovog privrednog društva.

Kroz svoje trgovinske objekte Rakić komerc d.o.o. se pridružio akciji promocije domaćih proizvoda pod nazivom ''Naše je bolje'' koja nastoji da promocijom kvalitetne domaće proizvodnje razvija svijest kod stanovništva o kvalitetu i važnosti kupovine domaćih proizvoda. 



 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder