Otvoren Međunarodni sajam poljoprivrede „Interagro 2023”


U Bijeljini otvorena najveća sajamska manifestacija iz oblasti agrara u Bosni i Hercegovini, Međunarodni sajam poljoprivrede „Interagro 2023”.

21.09.2023.

U Bijeljini je otvorena najveća sajamska manifestacija iz oblasti agrara u Bosni i Hercegovini, Međunarodni sajam poljoprivrede „Interagro 2023”.

Međunarodni poljoprivredni sajam svečano je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić, koji je poručio da je ovaj sajam iz godine u godinu prerastao u jednu od najvećih i najozbiljnijih poljoprivrednih manifestacija regiona, gdje se proizvođačima otvara prilika za saradnju, povezivanje i sklapanje novih poslovnih odnosa.

Osim Minića, na otvaranju sajma, prisutnima su se obratili i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić,  vršilac dužnosti direktora preduzeća AD „Grad“ Ratomir Draganić, predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, kao i pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Vedrana Ilić.
Otvaranju je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović.

Ovogodišnji broj izlagača do je sada najveći, a u odnosu na prethodne godine taj broj raste.
Područna privredna komora Bijeljina, Privredna komora Republike Srpske i Spoljnotrgovinska komora BiH nastupaju na zajedničkom štandu na kojem će svoje proizvode predstaviti 8 izlagača.

Predsjednik PPK Bijeljina Stevo Savić zajedno sa predsjedniom PKRS Perom Ćorićem posjetio je štandove privrednih društava a razgovori su vođeni sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savom Minićem, ministrom privrede i preduzetništva Vojinom Mitrovićem, predstavnicima Grada Bijeljina kao i predstavnicima Privredne komore Vojvodine i Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga.

Trodnevna sajamska manifestacija traje do petka, 22. septembra, na prostoru Agro-tržnog centra „Knez Ivo od Semberije“ gdje su učesnici svoje proizvode izložili na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Partneri Sajma „Interagro“ su Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Republike Srpske, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.


 
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder