POZIV PRIVREDNICIMA DA PRIJAVE PROBLEME U POSLOVANjU ZBOG VIRUSA KORONA


Na osnovu podataka koje PKRS dobije u toku ove sedmice od privrednih društava, biće kreirane mjere za podršku privredi, u cilju suzbijanja šteta zbog širenja virusa korona.

24.03.2020.

Na osnovu podataka koje Privredna komora Republike Srpske dobije u toku ove sedmice od privrednih društava, biće kreirane mjere za podršku privredi.

Ovo je jedan od zaključaka posljednjeg sastanka Štaba za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske.

Zbog toga, Privredna komora Republike Srpske još jednom poziva sva privredna društva, koja trpe štetu zbog virusa COVID – 19, da o tome dostave podatke, kako bi ih Komora proslijedila Vladi Republike Srpske.

Takođe, na osnovu dogovora postignutog na sastanku Štaba, preporučujemo privrednicima da, uz mininmalan angažman radnika, organizuju minimum procesa rada u ovoj sedmici, kako bismo spriječili širenje virusa korona. To konkretno znači da je potrebno smanjeniti angažman radnika na najmanji broj kojim neće biti ugrožen proces proizvodnje ili pružanje usluga. Uz to, potrebno je uvesti mjere na zaštiti zdravlja radnika, kao što je konstantna dezinfekcija prostorija i opreme, obezbjeđenje zaštitne opreme, povećanje rastojanja između radnika…

Na eventualno produženje ove preporuke, uticaće epidemiološka situacija u Srpskoj, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti privrednike.

Članovi Udruženja društava za osiguranje pri Privrednoj komori Republike Srpske već su pokrenuli akciju kupovine respiratora, koja će biti realizovana narednih dana, a Privredna komora ovim putem poziva i sve ostale privrednike, koji su u mogućnosti, da još jednom pokažu svoju društvenu odgovornost i pomognu nabavku ovih prijeko potrebnih mašina.

Anketu Komore za prikupljanje podataka o problemima u poslovanju privrede možete popuniti na ovom linku https://eankete.com/sr/anketa/166/korona

Za sve dodatne informacije u vezi sa ovim, stojimo na raspolaganju.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder