Održan četvrti Sajam poljoprivrede i privrede u Vlasenici


Proizvode je predstavilo oko 70 poljoprivrednih proizvođača i privrednih društava iz Republike Srpske i regiona.

15.10.2018.

Na četvrtom Sajmu poljoprivrede i privrede koji je održan u Vlasenici 12. oktobra 2018. godine, svoje proizvode je predstavilo oko 70 poljoprivrednih proizvođača i privrednika iz Republike Srpske i regiona.

Sajam je otvorio načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, istakavši da je ova manifestacija postala prepoznatljiva u regionu, a da joj je cilj jačanje poljoprivredne proizvodnje i sela, te razvoj privrede.

“Planiramo da u narednom periodu mnogo više sredstava u budžetu izdvajamo za poljoprivredne subvencije, te za podsticaj zapošljavanja i samozapošljavanja. Želimo stimulisati naše ljude, a praksa je pokazala da se vlastitim radom i uz podršku zajednice, može mnogo toga uraditi", rekao je Kraljević novinarima.

Samostalni stručni saradnik za razvoj poljoprivrede u opštini Vlasenica Rade Mališević rekao je da je na Sajmu, osim izložbe poljoprivrednih proizvoda i stočne hrane, organizovana i izložba sitne i krupne stoke.

“Iz godine u godinu sve je više posjetilaca Sajma. Prošle godine ih je bilo oko 3.000, a ove će, vjerujem, taj broj biti i veći", rekao je Mališević.

U okviru Sajma upriličena je i prezentacija domaćih gastronomskih specijaliteta.

Svim učesnicima dodijeljene su zahvalnice, a posebna priznanja dodijeljena su pojedincima i firmama za postignute rezultate iz oblasti stočarstva, kozarstva, povrtlarstva i rezultate iz oblasti humanitarnog rada, te za promociju domaće radinosti.

Organizator Sajma je opština Vlasenica uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repubike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Sajam je u ime Područne privredne komore Bijeljina posjetio sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Željko Vidić.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder