Uručena priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za unapređenje poslovnog ambijenta u Srpskoj


Na svečanosti koja je održana u petak, 06.07.2018. godine u Bijeljini dodijeljena su priznanja pojedincima, institucijama i preduzećima koja promovišu privredni razvoj i društvenu odgovornost na području Semberije, Majevice i Podrinja.

09.07.2018.

Na svečanosti koja je održana u petak, 06.07.2018. godine u Centru za kulturu "Semberija" u Bijeljini dodijeljenja su priznanja u 21 kategoriji pojedincima, institucijama i preduzećima koja svojim radom i kvalitetom promovišu privredni razvoj i društvenu odgovornost na području Semberije, Majevice i Podrinja.

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" dio je projekta "Put ka vrhu" čiji je cilj afirmacija preduzetništva, izgradnja i jačanje prosperiteta u duhu unapređenja prekogranične saradnje, a realizuju ga Univerzitet u Novom Sadu i novosadska agencija "Medija invent", uz pomoć i podršku privrednih komora Vojvodine i Republike Srpske.

U ime organizatora, autor projekta i direktor novosadske agencije "Medija invent" Vlado Markanović rekao je novinarima da je njihov cilj promocija uspjeha i uspješnih ljudi koji stvaraju nove vrijednosti i imaju viziju razvoja.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić obraćajući se prisutnima poželio je da priznanja budu dodatni motiv za još veći rad i veće uspjehe na području Semberije, Majevice i Podrinja.

Potpredjednik Privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić istakao je da su nagrađeni izabrani među 1.600 privrednih subjekata u regiji.

Ovo prestižno priznanje uručeno je i Ministru trgovine i turizma Republike Srpske Predragu Gluhakoviću. Ministar je rekao novinarima da je turizam u Republici Srpskoj u značajnom usponu, što pokazuju statistike i stanje na terenu, uz ocjenu da je turizam četvrti stub razvoja Srpske.

"Za proteklih šest mjeseci imamo veoma pozitivan trend rasta dolazaka gostiju i noćenja u Srpskoj i nadam se da ćemo ove godine preći i željenu cifru od tri noćenja po dolasku turista", naveo je on.

Među laureatima su i zamjenik ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Predrag Jović za profesionalizam i stručni angažman u Savjetu ministara i načelnik opštine Lopare Rado Savić kao najuspješniji načelnik u regionu.

Gimnazija "Filip Višnjić" iz Bijeljine dobitnik je priznanja najbolje obrazovne ustanove u regionu, a Javna zdravstvena ustanova Bolnica Zvornik je najbolja zdravstvena ustanova u ovom regionu.

Priznanje za tradiciju i društvenu odgovornost u oblasti odbrane i bezbjednosti dodijeljeno je Tehničkom remontu "Bratunac", za izvrsnost u poslovanju i društvenu odgovornost preduzeću "Elektro-Bijeljina", te bijeljinskom motelu "Braća Lazić" kao lideru turističke ponude u regionu.

Među dobitnicima priznanja su i kompanije "ZP komerc", "Intergaj", "Buk promet", "Semberka", "PAS", "Steko centar", "Tereks kop", "Falkon", "Higra", "Bodaksko", "Atos osiguranje", "Mlin Pavlović" i Agrarni fond u Bijeljini.

Ovaj projekat se u Srbiji sprovodi od 2000. godine, a u Republici Srpskoj od 2016. godine.

Na svečanosti u Bijeljini srpski pjesnik Pero Zubac održao je besjedu o zadužbinarstvu u Srbiji i jednom od njegovih prvaka iz 19. vijeka kapetanu Miši Anastasijeviću, trgovcu i dobrotvoru, po kojem nosi ime nagrada kojom se promovišu privredni razvoj i društvena odgovornost.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder