Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za start - up preduzeća u poljoprivredno - prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini


Ovim Javnim pozivom Evropska unija će omogućiti razvoj preduzetničkih ideja kroz sveobuhvatni paket tehničke i finansijske podrške. Na javni poziv mogu se prijaviti fizička lica, samostalni preduzetnici i preduzeća koja su registrovana manje od godinu dana. Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 80.000 KM.

21.12.2022.

U okviru projekta EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery koje finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu podrške start-up preduzeća u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini.
 
Kroz ovaj Javni poziv Evropska unija će omogućiti razvoj preduzetničkih ideja, kroz sveobuhvatni paket tehničke i finansijske podrške. Na javni poziv mogu se prijaviti fizička lica, samostalni preduzetnici, obrti i preduzeća koja su registrovana manje od godinu dana.
 
Ko se može prijaviti na ovaj Javni poziv?
 
Na ovaj Javni poziv moći će se prijaviti fizička lica, te samostalni preduzetnici/obrti, i preduzeća koja su registrovana manje od godinu dana prije objave ovog Javnog poziva i bave se preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u BiH. U okviru ovog Javnog poziva na raspolaganju su 1,3 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 80.000 KM.
 
Javni poziv je objavljen 19. decembra 2022. godine, a krajnji rok za prijavu je 17. februar 2023. godine, do 15:00 časova.
 
Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/  koji je obezbijedio EU4AGRI projekat. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (elektronska pošta, pošta, faks i sl.) nije prihvatljivo, te prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje. Instrukcije za korištenje onlajn platforme možete pronaći na: javnipoziv.undp.ba. Svi zainteresovani mogu pristupiti Javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta www.eu4agri.ba.
 
Promocija Javnog poziva će se raditi putem društvenih mreža i kroz realizaciju info sesija u nekoliko gradova u BiH. Mjesta i termini održavanja ovih info sesija će biti objavljeni na oficijelnoj stranici projekta www.eu4agri.ba.
 
Prva onlajn info sesija će biti održana u mjesecu decembru, putem Fejsbuk stranice EU4AGRI.
 
Korak 1: Kako se prijaviti na javni poziv?
 
Korak 1: Pročitajte dokument Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.
 
Korak 2: Prateća dokumentacija za prijavu na javni poziv:
 
Prilog 1a. Obrazac prijave – fizičko lice
 
Prilog 1b. Obrazac prijave – samostalni preduzetnik/ obrt ili preduzeće
 
Prilog 2a. Saglasnost podnosioca prijave – fizičko lice
 
Prilog 2b. Saglasnost podnosioca prijave – samostalni preduzetnik/ obrt ili preduzeće
 
Prilog 3. Izjava o drugim bespovratnim sredstvima
 
Prilog 4. Izjava o poslovanju u skladu sa UN globalnim principima
 
Dodatna pitanja u vezi ovog poziva mogu se dostaviti putem formulara za pitanja na internet stranici https://javnipoziv.undp.ba/ u periodu od 26.12.2022. do 10.02.2023. godine, do 15:00 časova.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder