Hakaton 28. i 29. oktobra u Bijeljini


Hakaton predstavlja poseban događaj gdje mogu da učestvuju sadašnji studenti svih odsjeka i ciklusa studija Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, kao i đaci trećeg i četvrtog razreda bijeljinske Tehničke škole “Mihajlo Pupin”, smjera Tehničar računarstva i programiranja i Tehničar informacionih tehnologija.

11.10.2023.

Hakaton predstavlja poseban događaj gdje mogu da učestvuju sadašnji studenti svih odsjeka i ciklusa studija Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, kao i đaci trećeg i četvrtog razreda bijeljinske Tehničke škole “Mihajlo Pupin”, smjera Tehničar računarstva i programiranja i Tehničar informacionih tehnologija.

Ovo je događaj gdje će takmičarski timovi biti formirani od strane studenata mladih entuzijasta i talentovanih učenika koji žele da unaprijede i usavrše svoja već stečena znanja.

Drugi Supernova Hakaton biće održan na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina, gdje će timovi u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, bez ometanja spoljašnjih faktora, moći predano da rade na rješavanju zadanog problema. Takmičari će sve vrijeme imati podršku mentora iz Supernove, kao i stručnjaka iz oblasti programiranja, razvoja softvera, sistemskog inženjeringa za data centar tehnologije, i drugih relevantnih oblasti.

Najbolja rješenja će odabrati Stručni žiri Supernova Hakaton, a za najuspješnije timove organizatori su pripremili bogat nagradni fond u vrijednosti 3.000 maraka. Prvi tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 1.500 KM, dok drugoplasirani i trećeplasirani tim očekuju nagrade iznenađenja, odnosno nagrade u vrijednosti od 800 KM za drugo mjesto i 700 KM za treće mjesto. Svim takmičarima biće dodijeljene i zahvalnice za učešće na hackathonu.

Supernova je IKT kompanija koja aktivno učestvuje u digitalnoj transformaciji društva, kako u poslovnom, tako i u društveno odgovornom kontekstu, podržavajući mlade stručnjake u učenju i sticanju prvog radnog iskustva. Kao društveno odgovorna kompanija usmjerena je na podršku svim lokalnim zajednicama u kojima posluje, sa posebnim akcentom na obrazovne ustanove u kojima se školuju budući lideri u digitalnoj transformaciji. Obrazovanje je temelj za izgradnju održivih i prosperitetnih zajednica i iz tog razloga će i dalje nastojati da bude dio pozitivnih promjena u društvu kroz podršku obrazovanju i digitalnom razvoju.

Područna privredna komora Bijeljina kao dio jedinstvenog komorskog sistema Republike Srpske radi na zastupanju interesa privrede, unapređenju privrednog ambijenta, te je i podrška digitalnoj transformacji preduzeća i dualnom obrazovanju, vodeći računa o ukupnom razvoju RS.

Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina je javni fakultet koji već tri decenije obrazuje kadar spreman za rad u svim segmentima poslovne i državne administracije.
Bijeljinska Tehnička škola koja nosi naziv velikog srpskog naučnika Mihajla Pupina može se pohvaliti onim što malo koja škola može u Semberiji, ali i šire, a to je vijek postojanja.
Za to vrijeme iznjedrila je mnoge talente i postala najtraženija među svršenim osnovcima, gdje se svake godine traži mjesto više za upis.

Upravo iz bijeljinske Tehničke škole “Mihajlo Pupin” i Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina je kadar koji stiže u Supernovu, gdje stiču neprocenjivo iskustvo i usavršavaju se. Supernova je kompanija čija su vrata otvorena za sve mlade stručnjake koji žele da se razvijaju i rastu u dinamičnom okruženju, te primjene svoja znanja u raznim projektima, radeći sa iskusnim stručnjacima i u timovima koji dijele strast prema tehnologiji i inovacijama.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder