PPK Bijeljina na sajmu poljoprivrede i privrede u Vlasenici


Sajam poljoprivrede i privrede u Vlasenici okupio je 80 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

13.10.2023.

Sajam poljoprivrede i privrede u Vlasenici održan je 12. oktobra uz predstavljanje 80 izlagača iz zemlje i regiona.

Manifestaciju je na gradskom trgu otvorio načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević koji je izjavio novinarima da je na ovogodišnjem sajmu prisutan najveći broj izlagača do sada.

On je poručio da u narednom periodu treba voditi računa o proizvođačima koji imaju manje površine i da ih treba finansijski osnažiti kako bi ostali na ovim prostorima.

- Imamo čistu životnu sredinu, vodu i infrastrukturu i u tome prednjačimo, a ogromne površine ostaju nezasijane - naveo je Kraljević. On je napomenuo da će globalna kriza natjerati ljude da rade, da sami privređuju, a opština će pomoći u izgradnji infrastrukture.

Kraljević je istakao da vlast u Republici Srpskoj pomaže u ispunjavanju potreba ove lokalne zajednice, na čemu je izuzetno zahvalan. On je rekao da je cilj da Ski-centar "Igrišta", u čiju izgradnju i revitalizaciju ulažu Vlada Republike Srpske i Olimpijski centar "Jahorina", bude zamajac prosperiteta opštine Vlasenica.

Tokom ceremonije otvaranja, prisutnima su se u ime PPK Bijeljina obratili i predsjednik Stevo Savić i sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Željko Vidić.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić izjavio je novinarima da sajam u Vlasenici dobija na značaju ako se imaju u vidu najnoviji statistički podaci koji pokazuju da je za osam mjeseci ove godine u Srpskoj zabilježen pad industrijske proizvodnje od 2,9 odsto.

On je naglasio da Privredna komora u saradnji sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvima, nastoji da utiče na kreiranje budućih strateških dokumenata s ciljem stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja u Republici Srpskoj.

- I ove godine smo podržali organizaciju ovog sajma. Sajam je za ovu malu lokalnu zajednicu izuzetno značajan, a mi moramo da jačamo svoje izvozne kapacitete. Imajući u vidu globalna dešavanja koja se reflektuju i na nas, izrazito su bitni ovakvi sajmovi i mogućnost izlaganja domaćih proizvoda - istakao je predsjednik Savić.

Najuspješnijim poljoprivrednim proizvođačima, kao i institucijama, preduzećima i organizacijama koje su podržale održavanje sajma uručeni su priznanja i zahvalnice za postignute rezultate. Priznanje za partnerstvo u organizaciji ovog sajma uručeno je i Područnoj privrednoj komori Bijeljina.

Sajam je organizovala opštinska uprava Vlasenica uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Privredne komore Republike Srpske – Područne privredne komore Bijeljina.

U ime PPK Bijeljina, ceremoniji otvaranja su prisustvovali predsjednik Stevo Savić, sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Željko Vidić i sekretar Savjeta za zanatske i lične usluge i stambeno – komunalnu djelatnost Darko Lazić.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder