Tim „Devs“ pobjednik drugog Supernova Hakatona u Bijeljini


Tim "Devs", koji su činili učenici JU Tehničke škole "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine, pobjednik je drugog Supernova Hackathona koji je 28. i 29. oktobra održan na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina.

31.10.2023.

Članovi pobjedničkog tima predstavili su aplikaciju koja olakšava pretraživanje edukativnih materijala na nekim od najpopularnijih internet platformi, kao što su Udemy, Reddit, Google Classroom i druge.
- Naša aplikacija, između ostalog, posjeduje i kalendar događaja, gdje studenti i đaci mogu da upišu sve termine za ispite i slično, kao i da dobiju notifikacije kada se ti ispiti održavaju - rekao je Nikola Ilić, jedan od članova ovog tima.

Tim "Devs" osvojio je nagradu u vrijednosti 1.500 KM, a pobjednicima je nagradu uručio Dario Tučić, direktor Supernove, koja je pripremila ovaj novčani fond.

Drugoplasirani su bili članovi tima "Ocean's Three", a trećeplasirani je tim "Error 404", osvojivši nagrade iznenađenja, odnosno nagrade u vrijednosti od 800 KM za drugo mjesto i 700 KM za treće mjesto. Nagradni fond je obezbijedila Područna privredna komora Bijeljina, a nagrade je uručila direktorica Slavica Marković.

Dvodnevno takmičenje u programiranju za mlade na temu "Unapređenje digitalnog iskustva u obrazovanju: Idejna rešenja za poboljšanje interakcije sa obrazovnim institucijama i njihovim informacionim sistemima," organizovali su Supernova, Područna privredna komora Bijeljina, Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina i JU Tehnička škola "Mihajlo Pupin".
Rješenja je ocijenio Stručni žiri Hakathona u čijem sastavu su bili eksperti različitih oblasti: direktor Supernove Dario Tučić, direktorica Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina Vesna Petrović, pomoćnik direktora JU Tehničke škole Mihajlo Pupin Bijeljina Nebojša Lukić i pomoćnik direktora za digitalnu transformaciju u Supernovoj Saša Burić.
U revijalnom dijelu takmičenja direktor Supernove potpisao je sa dekanom Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, kao i sa pomoćnikom direktora bijeljinske JU "Tehničke škole "Mihajlo Pupin" sporazume o saradnji u kojima je definisana dalja podrška studentima i đacima u školovanju, kao i predstavljanje Supernove kao poslodavca.

Organizacija drugog Supernova Hakatona imala je za cilj da se na jednom mjestu okupe mladi i talentovani ljudi, kako bi razvili idejna rešenja koja će poboljšati svakodnevno iskustvo korisnika u obrazovnom sektoru, olakšavajući njihovu interakciju s obrazovnim institucijama i povezanim informacionim sistemima. Svim takmičarima uručene su zahvalnice za učešće i simbolični pokloni.


 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder