PPK Bijeljina na 17. Sajmu etno sajmu hrane i pića u Beogradu


Sajam etno hrane i pića najveća je smotra proizivođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope i održava se na Beogradskom sajmu od 30. novembra do 3. decembra 

30.11.2023.

17. Međunarodni sajam Etno hrane, pića i opreme je regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način.
Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude.
PKRS - Područna privredna komora Bijeljina na štandu PKS-RPK Leskovac kroz kontinuirani projekat ''Naše je bolje'' predstavila je proizvođače hrane i pića kao i turističku ponudu regije.
Projekat „NAŠE JE BOLjE“ nastoji da promoviše kvalitetne domaće proizvode, da afirmiše domaću privredu i unaprijedi imidž domaćih proizvođača.
Delegacija PPK Bijeljina predvođenja predsjednikom Savićem zajedno sa direktorom Privredne komore Leskovac Goranom Jovićem razgovarala je sa predsjednicima Zadružnih saveza Srbije i Srpske, sa predstavnicima Privredne komore Valjeva i Užica i mnogim proizvođačima.
Predsjednik Područne Privredne Komore Bijeljina izrazio je zadovoljstvo posjetom sajmu: "Etno sajam je izvrsna prilika za istraživanje tržišta, uspostavljanje poslovnih kontakata te praćenje trendova u prehrambenoj industriji. Ova posjeta omogućila nam je jačanje odnosa sa Privrednom komorom Srbije, stvaranje boljeg uvida u dinamiku razvoja prehrambenog sektora, a razmjena iskustava s kolegama iz drugih regija bila je izuzetno korisna."
Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije je zvanično otvorila manifestaciju uz pozdrav svim gostima i izlagačima, i pre svega čestitala Beogradskom sajmu na organizaciji ovakvog događaja. Istakla je važnost ove priredbe za očuvanje tradicije, kulture i jezika.
Na Sajmu je više od 300 izlagača, a osim promocije i prodaje na malo, cilj je sklapanje poslova i dogovora sa kupcima, pronalaženje potencijalnih investitora u proizvodnju, kao i zaštita tradicionalnih proizvoda i receptura.
Sajam etno hrane i pića, najveća je smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, održava se na Beogradskom sajmu od 30. novembra do 3. decembra.
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder