PPK Bijeljina na sajmu AGRO BELGRADE 2024


Privredna društva iz Republike Srpske predstavila su se na zajedničkom štandu u organizaciji Privredne komore RS i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

29.01.2024.

AGRO BELGRADE 2024 je jedan od vodećih događaja u sektoru poljoprivrede u regionu, koji povezuje najznačajnije proizvođače voća, povrća i hrane iz jugoistočne Evrope. Na ovogodišnjem sajmu učestvovalo je više od 500 izlagača.

Kao i prethodnih godina, privredna društva iz Republike Srpske predstavila su se na zajedničkom štandu u organizaciji Privredne komore Republike Srpske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Predstavljeno je ukupno 13 privrednih društava iz Republike Srpske, a sa područja PPK Bijeljina nastupila su privredna društva Sava Semberija d.o.o. Bijeljina i Destilerija Monako Bijeljina.
Sajam je otvorila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Jelena Tanasković, a otvaranju su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Crne Gore Vladimir Joković, kao i Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji.
 
Na sajmu je održan bogat konferencijski program sa temama ključnim za industriju, kao što su izvozni rezultati voća i povrća u 2023. i perspektive za 2024. godinu, potencijali i aktuelni izazovi tržišta, proizvodnja voća i povrća bez ostataka pesticida, trendovi u transportu voća na strana tržišta, kao i sa temama o savremenom prenosu znanja. Tokom posjete, delegacija Područne privredne komore Bijeljina prisustvovala je međunarodnoj Panel diskusiji „Kako do voća i povrća premijum kvaliteta i bez ostataka pesticida?“ na kojoj su govorili prof. dr Nebojša Momirović, Alfred Fore (Koppert Biological Systems), Dimitris Saris (Haifa Chemicals), Elena Koronado (Agritecno) i Alina Piven (Andermatt Biocontrol).

Delegaciju Područne privredne komore Bijeljina činili su sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Željko Vidić i sekretar Savjeta za zanatske usluge i stambeno-komunalnu djelatnost Darko Lazić.
Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva AGRO BELGRADE 2024 trajao je od 25. do 27. januara na Beogradskom sajmu.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder