PPK Bijeljina na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu


Grad Bijeljina je prvi put predstavljen kao samostalni izlagač, a promocija turističkih potencijala Semberije organizovana je na zajedničkom štandu Republike Srpske.

26.02.2024.

Delegacija Područne privredne komore Bijeljina posjetila je u petak 45. Međunarodni sajam turizma u Beogradu. PPK Bijeljina bila je predstavljena kao gost na štandu Turističke organizacije Grada Bijeljina i učestvovala je u promociji turističkih potencijala Semberije koja je organizovana na zajedničkom štandu Republike Srpske u organizaciji Predstavništva RS u Srbiji i Turističke organizacije RS.

Na promociji je predstavljena cjelokupna turistička ponuda Semberije putem zanimljivih multimedijalnih sadržaja i događaja, a najavljeni su i ovogodišnji Sajam turizma u Bijeljini, Savska regata, Sajam vina i manifestacija Zlatni kotlić.

Promocija je realizovana uz pomoć privrednog društva Globus d.o.o. i restorana „Pet jezera“, kao i učenika JU Srednja stručna škola u Janji koji su predstavili svoje proizvode. Pored njih, predstavljeni su i Etno selo Stanišići, Banja Dvorovi, Udruženje žena "Žena" iz Janje, hotel „Brčko-gas“, Bodaksko impeks d.o.o. i Područna privredna komora Bijeljina.

Promociji su prisustvovali i Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić i Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević, kao i brojni gosti iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Domaćin promocije je bio gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović.

Tokom posjete Sajmu, delegacija PPK Bijeljina je održala sastanak sa gradonačelnikom Grada Bijeljina Ljubišom Petrovićem i direktoricom Turističke organizacije Jasnom Abdulahagić o projektu razvoja autentičnih regionalnih i lokalnih brendova i zaštite geografskog porijekla proizvoda sa područja PPK Bijeljina i daljoj podršci realizaciji projekta „Semberska kuća“ što će pomoći integrisanju i sistemskom razvoju turističke ponude ove regije.

Takođe, održan je i sastanak sa direktorom Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga Goranom Jovićem. Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima u skladu sa zaključcima regionalne konferencije „Zaštita geografskog porijekla i brendiranje domaćih proizvoda“ koja je održana prošle godine u Bijeljini, u smislu nastavka realizacije ovog projekta u čemu Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga pruža značajnu podršku.

Sajam se održavao od 22. do 25. februara, a otvorio ga je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Delegaciju Područne privredne komore Bijeljina činili su savjetnik predsjednika Milojko Todorović, sekretar Savjeta za zanatske usluge i stambeno-komunalnu djelatnost Darko Lazić i sekretar Savjeta za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Željko Vidić.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder