Konferencija: Regionalna integracija turističke ponude i razvoj lokalnih proizvoda


Područna privredna komora Bijeljina i opština Vlasenica zajednički organizuju regionalnu konferenciju: ''Integracija regionalne turističke ponude i razvoj lokalnih proizvoda Semberija, Birač, Majevica'' koja će se održati u Vlasenici 31. maja 2024. godine (petak) u 13 časova.

22.05.2024.

Privredna komora RS – Područna privredna komora Bijeljina i opština Vlasenica zajednički organizuju regionalnu konferenciju ''Integracija regionalne turističke ponude i razvoj lokalnih proizvoda Semberija, Birač, Majevica'' koja će se održati u Vlasenici 31. maja 2024. godine (petak) u 13 časova.
 
Imajući u vidu da opštine i gradovi sa područja Birča, Semberije i Majevice čine prirodnu geografsku, privrednu i kulturnu cjelinu, smatramo da je neophodno sistemski pristupiti objedinjavanju turističke ponude i razvoju lokalnih i regionalnih proizvoda sa ovog područja. Otvaranje ski centra Igrišta značajno će uticati na privrednu sliku opštine Vlasenica, ali i svih ostalih lokalnih zajednica ove regije u narednim godinama. Pored toga, najavljena izgradnja brze ceste Bijeljina – Sokolac, zajedno sa potencijalima gradova Bijeljina i Zvornik koji su trenutni turistički i trgovački centri regije, ali i potencijalima ostalih opština (Milići, Srebrenica, Bratunac, Ugljevik, Lopare...), definišu ovu regiju kao prostor koji posjeduje ogroman potencijal za dinamičan turistički i privredni razvoj u vrlo kratkom vremenskom roku, što će predstavljati značajan impuls za cijeli istočni dio Republike Srpske.
 
Naše zajedničko uvjerenje je da je ovo prelomni momentat za sistemski pristup objedinjavanju turističke ponude ove regije, kao i za unapređenje proizvodnje, promocije i plasmana autentičnih domaćih proizvoda. U tom smislu, predvidjeli smo da na ovoj konferenciji učestvuju predstavnici Vlade Republike Srpske, Privredne komore RS, Privredne komore Srbije, Olimpijskog centra Jahorina, kao i predstavnici lokalnih zajednica ove regije i predstavnici akademskih institucija.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder