Digitalna transformacija za put razvoja preduzeća


Radionica na temu ''Značaj digitalne transformacije za razvoj poslovanja malih i srednjih preduzeća'' u organizaciji Gradske uprave Grada Zvornika i Područne privredne komore Bijeljina realizovana je u okviru dana otvorenih vrata za privrednike i preduzetnike sa područja Grada Zvornik

28.05.2024.

Gradska uprava grada Zvornik ima za cilj da kroz ovakve obuke privrednim društvima i preduzetnicima pruži informacije o značaju digitalne transformacije i novih alata za povećanje efikasnosti njihovog poslovanja, rekla je Biljana Milić, načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Kako je istakao Stevo Savić, predsjednik Područne privredne komore Bijeljina, digitalizacije je neophodna u svim sferama društva Republike Srpske. Privredna komora je zbog pomoći preduzetnicima i privrednicima osnovala Centar za digitalnu transformaciju s ciljem podizanja nivoa konkurentnosti i inovacionih kapaciteta malih i srednjih preduzeća primjenom digitalne transformacije.

Prisutni preduzetnici i privrednici sa područja grada Zvornika imali su priliku da od predavača Aleksandra Mastilovića, stručnjaka za telekomunikacije sa interdisciplinarnim iskustvom iz oblasti digitalizacije, dobiju dodatne informacije o neophodnim promjenama, koje moraju realizovati, kako bi njihova preduzeća bila efikasnija na današnjem tržištu.

Mastilović je napomenuo da je Grad Zvornik već ušao u projekte digitalne transformacije i da je u toku prošle godine usvojena Mapa puta digitalne transformacije po kojoj će biti rađena unapređenja u Zvorniku. Kako za javnu upravu, tako i za mala i srednja preduzeća, on je rekao da je neophodna procjena digitalne spremnosti, strateški pristup i na kraju sticanje vještina, kojima će biti moguće ovladati digitalnim alatima.   

Današnja radionica samo je jedna od planiranih obuka, koje su predlagane tokom redovnog održavanja sastanaka sa privrednicima i preduzetnicima.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder