Sastanak privrednika regije Bijeljina sa predstavnicima Američke privredne komore BiH i Ambasade SAD u BiH


Tema sastanka bila je investiciona i poslovna klima, kao i moguća saradnja sa američkim kompanijama.

05.03.2024.

U saradnji sa Ambasadom SAD u BiH u prostorijama Područne privredne komore Bijeljina održan je sastanak privrednika regije Bijeljina sa Američkom privrednom komorom u BiH.

Tema sastanka bila je investiciona i poslovna klima, kao i moguća saradnja sa američkim kompanijama.

Stevo Savić, predsjednik PPK Bijeljina, izrazio je zadovoljstvo što je Područna privredna komora prepoznata kao potencijalni partner za buduću saradnju.

“Današnjem sastanku prisustvovao je određen broj privrednih društava koja su na direktan i indirektan način ostvarivali komunikaciju i kontakte sa američkim privrednim subjektima. Ideja je da nam predstavnici američke privredne komore predoče svoj koncept rada, ciljeve koje žele postići u BiH, da malo razgovaramo investicionom i poslovnom ambijentu u BiH”, rekao je Savić.

Nedim Hamzić, ispred Američke trgovačke komore BiH, istakao je da je veliko zadovoljstvo imati partnerski odnos sa Privrednom komorom RS i Područnom privrednom komorom u Bijeljini. Ovo je, kako kaže, prvi institucionalni sastanak sa kompanijama koje dolaze iz bijeljinske regije.

“Veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da se prije svega povezujemo, da razgovaramo o investicionoj klimi, kako svi možemo zajednički da unapredimo dio poslovanja. Riječ je o jednom malom tržištu, ne samo u entitetima nego generalno u BiH, mislim da je značajan svaki susret i prilika koju privrednici imaju da se dodatno povezuju, ostvaruju dodatne mogućnosti, ne samo po pitanju povezivanja tržišta SAD i BiH, nego i lokalno uvezivanje između različitih regija”, rekao je Hamzić, te dodao da je cilj da kroz zajedničke razgovore učine sve što je moguće da zadrže ljude u državi, da što više mladih ljudi đeluje i radi, da ne napušta granice BiH, te da na taj način ostvaruju svoj prosperitet i boljitak.

On je takođe istakao da je BiH malo tržište koje pod hitno mora da se regionalno uveže, jer je regionalna saradnja izuzetno bitna, naročito zbog budućih projekata Evropske unije.

“Veliki potencijal postoji i zajedničkim snagama se taj potencijal mora iskoristiti”, zaključio je Hamzić.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder