PKRS – Područna privredna komora Bijeljina organizovala privrednu misiju u Leskovcu i Lebanu


Na osnovu bliskih odnosa dviju privrednih komora omogućena je razmjena iskustava i prenošenje pozitivnih primjera poslovanja privrednika iz ove regije i njihovo dalje približavanje.

08.04.2024.

Područna privredna komora Bijeljina organizovala je privrednu misiju u Leskovcu i Lebanu koja traje od 7. do 9. aprila.

Privredna misija je organizovana sa ciljem daljeg razvijanja zajedničkih aktivnosti na zaštiti i brendiranju domaćih proizvoda po čemu je Leskovac prepoznatljiv, kao i predstavljanja lokalne strategije za podršku proizvođačima i promociju brendiranih proizvoda. Leskovac je jedan od najprepoznatljivijih gradova u Srbiji koji se bavi ovim aktivnostima što potvrđuje i širok spektar zaštićenih proizvoda kao sto su ajvar, roštilj meso, leskovačka sprža, ljutenica itd. 

Na osnovu bliskih odnosa dviju privrednih komora omogućena je razmjena iskustava i prenošenje pozitivnih primjera poslovanja privrednika iz ove regije i njihovo dalje približavanje. 

Delegacija iz Bijeljine posjetila je dva privredna društva koja se bave proizvodnjom geografski zaštićenih i brendiranih proizvoda, a zatim i turistički lokalitet Caričin grad u Lebanu koji je u fazi izgradnje, a finansira ga Vlada Srbije.

U okviru privredne misije održani su sastanci sa direktorom PKS-Regionalna privredna komora Leskovac Goranom Jovićem, predsjednikom Skupštine opštine Lebane Bobanom Pejićem i zamjenikom načelnika opštine Lebane Goranom Lazarevićem, kao i direktorom Turističke organizacije opštine Lebane Markom Denićem sa saradnicima. 

Nakon uspješnog prvog dana posjete koji će rezultirati dodatnom povezanosti dvije zemlje i regije, privredna misija se nastavlja sutra sastancima sa predstavnicima grada Leskovca i Turističkom organizacijom Grada Leskovca.

Očekuje se da će ova saradnja rezultirati konkretnim projektima na objedinjavanju turističke ponude koji će doprinijeti ekonomskom razvoju regije Bijeljina i promociji novih brendova na domaćem i međunarodnom tržištu, kao i produbljivanjem bratskih odnosa Leskovca i Bijeljine.

Delegaciju iz regije Bijeljina čine predstavnici Područne privredne komore Bijeljina, Gradske uprave Bijeljina, Turističke oganizacije Bijeljina, AD Grad-a, organizatora međunarodnog sajma poljoprivrede Interagro,  predstavnici opštine Vlasenica i Turističke organizacije opštine Vlasenica, kao i privredna društva Agro plan d.o.o. i Mameks d.o.o. iz Bijeljine.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder