PPK Bijeljina na konferenciji „Preduzetni - Ka razvoju grada“


Konferencija za mlade preduzetnike okupila je predstavnike razvojnih agencija, Područne privredne komore Bijeljina, profesore, preduzetnike i paneliste koji su prenijeli svoja iskustva sa ciljem pružanja podrške mladima koji imaju ideje o pokretanju sopstvenih biznisa.

22.04.2024.

U Bijeljini je u petak održana konferencija za mlade preduzetnike pod nazivom „Preduzetni - Ka razvoju grada“ koja je okupila predstavnike razvojnih agencija, Područne privredne komore Bijeljina, preduzetnike, profesore i paneliste koji su prenijeli svoja iskustva sa ciljem pružanja podrške mladima koji imaju ideje o pokretanju sopstvenih biznisa.

Direktor Razvojne agencije Grada Bijeljina Marko Vlačić rekao je novinarima da je riječ o prvoj ovakvoj konferenciji koju organizuje Agencija, kao način podrške svim mladima koji žele da realizuju svoje ideje i da one postanu samoodržive. Samo u 2023. godini putem projekata za samozapošljavanje mladih do 35 godina Razvojna agencija je dodijelila mladima 200.000 KM.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević naglasio je da je Skupština tokom posljednjeg mandata uložila velika sredstva, vrijeme i napor da Razvojna agencija Grada Bijeljina dođe do nivoa na kojem se nalazi.

Na panel diskusiji koja je ovom prilikom organizovana učestvovali su Bogdan Vićanović iz Razvojne agencije Gradiška, vlasnica salona vjenčanica „Angela Wedding House“ Angelina Dragojlović Novaković i profesorica iz Ekonomske škole Bijeljina Ljiljana Maksimović.

Nakon panel diskusije, organizovana je diskusija metodom World Cafe na kojoj su učestvovali Anastasija Jovanović sa Fakulteta poslovne ekonomije, osnivač i vlasnik „Four pixel studio“ Bojan Petričević i sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Područne privredne komore Bijeljina Željko Vidić.

Voditelj i moderator je bila Ljubica Mlađenović.

Konferencija „Preduzetni – Ka razvoju grada“ održana je u hotelu „Drina“, a organizator je bila Razvojna agencija Grada Bijeljina.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder