Семинар „Припрема за ЕУ - увођење новог електронског провозног система NCTS у БиХ“ одржаће се у ППК Бијељина 12. августа


Подручна привредна комора Бијељина у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање БиХ организује семинар „Припрема за ЕУ - увођење новог електронског провозног система NCTS у БиХ“ 12.08.2022. године (петак) у 12 часова. Рок за пријаве је четвртак, 11.08. у 12 часова.

03.08.2022.

Подручна привредна комора Бијељина у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине организује семинар „Припрема за ЕУ - увођење новог електронског провозног система NCTS у БиХ“.
 
Мјесто одржавања:
Подручна привредна комора Бијељина (Стефана Дечанског б.б. – АТЦ Бијељина)
 
Вријеме одржавања:
12. август 2022. године (петак) у 12.00 сати.
 
Нови електронски систем за провоз (New Computerised Transit System - NCTS) је трансевропски царински информатички систем који омогућава размјену података између царинских органа и привредних субјеката системом електронске размјене.
 
У царинском подручју БиХ примјена NCTS система почела је  1. августа 2022. године у складу са новим царинским прописима Босне и Херцеговине (Закон о царинској политици у БиХ, ''Службени гласник БиХ'', број 58/15 и Одлука о спровођењу Закона о царинској политици у БиХ, ''Службени гласник БиХ'', број: 13/19, 54/19, 21/20, 47/21 и 49/21).
 
О новом компјутеризованом систему провоза, функционисању „царине без папира“, обавезама шпедитера и царинских обвезника послије 1. августа и свим актуелностима у вези са примјеном нових прописа на семинару ће говорити представник Управе за индиректно опорезивање БиХ, мр Свјетлана Перковић – помоћник директора Сектора за информационе технологије.
 
Привредници ће на семинару добити додатна објашњења потребних поступака и процедура, а питања у вези са примјеном нових прописа могу се доставити предавачима и прије почетка семинара на адресе електронске поште vesnas@bn.komorars.ba и zeljkov@bn.komorars.ba
 
Семинар је бесплатан за све учеснике.
 
Број мјеста је ограничен, а учесници своје присуство могу пријавити на адресе електронске поште vesnas@bn.komorars.ba и zeljkov@bn.komorars.ba или на бројеве телефона 055 228 070 и 055 228 071 најкасније до 11.08. у 12 часова (четвртак).

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder