Отворен нови погон предузећа Термоелектро опрема


Нови погон Фабрике “Термоелектро опрема” отворен је у Лопарама те положен камен-темељац за изградњу нове производне хале.

02.09.2019.

Fabrika Termoelektro sa sjedištem u Loparama bavi se projektovanjem, prodajom, montažom i izradom dijelova za sve vrste termoenergetskih, procesnih, termotehničkih i industrijskih objekata, dijelova za termoelektrane, rafinerije i prehrambenu industriju. Riječ je o vangabaritnim proizvodima koji se malo rade u našem okruženju.

Termoelektro oprema trenutno zapošljava 51 radnika, od čega šest inženjera, 15 zavarivača i 30 bravara, plan je da do kraja godine bude zaposleno još oko 100 radnika.

"Namjera nam je da sljedeće godine imamo do 150 radnika. Želimo da se razvijamo, a najviše pažnje poklanjamo ljudskim resursima i cilj nam je da zaposlimo što više ljudi", rekao je Ilija Stjepanović većinski vlasnik firme.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je rekao da je ovo dobar povod da se da podrška jednom privrednom subjektu iz Lopara da ide u nove investicije, gradi nove objekte i zapošljava ljude.

Ističući da je novi pogon Fabrike "Termoelektro oprema" investicija od dva miliona KM, Višković je zahvalio Stjepanoviću što je imao snage i volje da otvori fabriku u Loparama, koje spadaju u red nerazvijenih opština, iako ima osam firmi u inostranstvu i drugom entitetu.

"Došao je u nerazvijenu lokalnu zajednicu da na neki način pomogne građanima i da sa ovim kapacitetima zaposli ljude. Njegova namjera je da u narednom periodu utrostuči broj zaposlenih. Međutim, ono što je posebno bitno i što imponuje je da njegovi radnici ne napuštaji Srpsku, imaju plate od preko 1.000 KM i zadovoljni su uslovima rada", rekao je Višković.

Pored Viškovića, svečanosti su pristustvovali predstavnici ministarstava privrede i preduzetništva, Privredne komore Republike Srpske, Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine brojni medijski radnici, privrednici, predstavnici političkog i kulturnog života regije kao i predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić .

Ovo je još jedna nova investicija u izrazito nerazvijenoj opštini, koja će pomoći ostanku mladih i njihovo zaposlenje na ovim prostorima.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder