Индустријска зона у Бијељини: Заједнички пројекти за инвестиције и развој


Предсједник ППК Бијељина проф. др Анто Гајић срео се јуче са отправницом послова Амбасаде САД у БиХ Елен Џермејн и градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.

22.05.2019.

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина проф. др Анто Гајић срео се јуче са отправницом послова Амбасаде САД у БиХ Елен Џермејн и градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.
 
Отправница послова Амбасаде САД у БиХ Елен Џермејн изјавила је током данашње посјете Индустријској зони у Бијељини да је овај пројекат у који је УСАИД инвестирао 350.000 КМ показао заједнички интерес за подршку грађанима и пословној заједници у Републици Српској.
 
"Поносна сам што заједно побољшавамо путне комуникације у Индустријској зони Бијељине и помажемо малим компанијама да шире своје дјелатности и обезбиједе више радних мјеста за грађане у заједници у којој живе", рекла је Џермејн новинарима након што је са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем посјетила локацију Индустријске зоне два у граду.
 
Према њеним ријечима, УСАИД је као кључне проблеме за локалне компаније и потенцијалне инвеститоре уочио неразвијену инфраструктуру и непостојање окружења погодног за пословање.
 
"Од тада Усаид помаже општинама и градовима широм Републике Српске у добијању сертификата о повољном пословном окружењу и у побољшању инфраструктуре, која је застарјела и сметња је привредном развоју и будућим инвестицијама", навела је Џермејн.
 
Она је рекла да је Бијељина град који је поново добио сертификат о повољном пословном окружењу кроз пројекат УСАИД враћања одговорности и подршке промјенама у БиХ.
 
"Као резултат тога, Бијељина је била један од неколико градова који имају подршку УСАИД-а, а који је лондонски `Фајненшел тајмс` препознао као један од 10 европских градова који је имао најбоље окружење за пословна улагања у 2018. и 2019. години", истакла је Џермејн.
 
Отварајући изграђене путеве у бијељинској Индустријској зони, она је рекла да је то "нови пут ка новим инвестицијама и радним мјестима".
 
"Кроз оваква партнерства УСАИД настоји да осигура да институције власти земље која је поуздан партнер преузму одговорну улогу у идентификацији, руковођењу и усмјеравању развојних пројеката да би грађани имали посао и живјели боље", поручила је Џермејн.
 
Према њеним ријечима, уз инвестиције попут ових у Индустријској зони и уз сертификат о повољном пословном окружењу, реално је очекивати да порасте инетрес инвеститора за Бијељину.
 
"Влада САД и УСАИД и даље ће пратити и помагати привредни развој Бијељине, те кроз разне пројекте које смо планирали за Републику Српску настављамо бити поуздан и лојалан партнер општинама које желе пружати ефикасније услуге компанијама и грађанима", најавила је Џермејн.
 
Она је поручила да су САД чврсто опредијељене да грађанима БиХ пруже прилику да раде и зараде, чиме дају допринос и својим заједницама и својој земљи.
 
Градоначелник Мићић је изјавио да су у овој градској Индустријској зони продата 34 плаца и да је на многима већ започета градња објеката у којима ће бити обезбијеђена нова радна мјеста.
 
"Отварање нових радних мјеста и останак људи на овим просторима је наш приоритетни циљ", истакао је Мићић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder