Одржана презентација о добровољном додатном пензијском осигурању у Бијељини


Представљање добровољног пензијског система послодавцима широм Српске настављено презентацијом за бијељинске привреднике у Подручној привредној комори Бијељина.

15.05.2019.

 

Представници Европског добровољног пензијског фонда, извршна директорица Гордана Дробњак и правник Здравко Зечевић, одржали су данас презентацију о трећем стубу пензијског осигурања, те о првом добровољном пензијском фонду у Републици Српској и Босни и Херцеговини пред бијељинским привредницима у Подручној привредној комори Бијељина. Презентацији су присуствовали и предсједник Подручне привредне коморе Бијељина проф. др Анто Гајић, директор ППК Бијељина Славица Марковић, секретар Савјета за пољопривреду и прехрамбену индустрију Жељко Видић и секретар Савјета за индустрију и енергетику Весна Стојановић.

„Интересовање за добровољни пензијски систем, односно додатне добровољне пензије у Републици Српској све више расте. Посебно нам је драго што су послодавци ти који се интересују, будући да је и њима у интересу да за своје раднике обезбиједе што боље услове рада. Законом прописане пореске олакшице додатна су предност и за запослене и за послодавце. Настављамо даље са презентацијама за све који нас контактирају и који су заинтересовани да чују више, јер нам је циљ да сви грађани у Републици Српској буду упознати са добровољним пензијским системом“, изјавила је Гордана Дробњак, извршна директорица Друштва за управљање добровољним пензијским фондом.

Презентација је била едукативно – информативног карактера, а циљ је био упознати бијељинске послодавце, привреднике, представнике и јавног и приватног сектора са предностима овог вида штедње за старост.

Добровољно пензијско осигурање у земљама окружења (Србија, Хрватска, Црна Гора, Македонија, Словенија) функционише у просјеку већ 15 година, а први добровољни пензијски фонд у Републици Српској и Босни и Херцеговини званично је почео са радом крајем новембра 2017. године када су представници неколико јавних и приватних предузећа потписали меморандуме о процесу приступања Европском добровољном пензијском фонду. Од тада у ЕПФ се учланило неколико хиљада чланова.
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder