У Бијељини одржан Међународни сајам пољопривреде "Интерагро 2018"


Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је "Интерагро 2018", а отварању је присуствовао и предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић. Након отварања, премијерка је посјетила заједнички штанд привредних комора.

24.09.2018.

 

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић свечано је у четвртак, 20.09.2018. године у Бијељини отворила Међународни сајам пољопривреде "Интерагро 2018", који је окупио око 150 учесника из Босне и Херцеговине и окружења, уз поруку да је неопходно зближавање, удруживање и повезивање на сваком пољу. Отварању је присуствовао и предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић.
 
Цвијановићева је истакла да је Сајам добро организован и да је задовољна бројем посјетилаца и излагача, које је посебно похвалила због њиховог значаја за успостављање даљих пословних контаката, сарадње, те тражење нових тржишта.
 
Она је посебно захвалила предсједнику Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу што је посјетио ову манифестацију.
 
"Колега и пријатељ Мировић је данас са нама у Бијељини. Видим велику шансу за Војводину и Семберију да много тога ураде заједно на обострану добробит. Ово се дефинитивно уклапа у наше активности које на ширем плану реализујемо у сарадњи са Покрајинском владом и са Владом Србије", рекла је Цвијановићева новинарима.
 
Она је нагласила да сајам "Интерагро", по којем је Бијељина препознатљива, заслужује још већи значај као мјесто добре организације и активности."
 
Предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић рекао је да је та влада посвећена споразуму који има са Владом Српске, што је дио укупних односа Републике Српске и Србије.
 
"Посвећени смо стварању да би људима у Српској и Србији било боље и да би осјетили конкретне резултате повезивања. То се види и овде на сајму у Бијељини", навео је Мировић.
 
Истичући да је сајам мјесто за постизање договора, Мировић је рекао да је већ постигнут договор да половином октобра буде одржан састанак са свим произвођачима из Војводине, свим компанијама које имају интересе у Семберији, Републици Српској и БиХ.
 
"Циљ тог састанка је да кажемо који су нам приоритети и закључци разговора које смо имали са председницима привредних комора Српске и Војводине, са председником Владе Српске Жељком Цвијановић", појаснио је Мировић и додао да је неопходно унапређивати привредне контакте.
 
Он је напоменуо да је сајам "Интерагро" у Бијељини брзорастући, са традицијом од 17 година. "Ми смо дужни да будемо овде због укупног односа који имамо према Републици Српској - односа поштовања, уважавања и братске солидарности", нагласио је Мировић.
 
Мировић је истакао да на сајму у Бијељини учествује више од 20 компанија и удружења из АП Војводине, у организацији Привредне коморе Војводине, која је и партнер овогодишњег сајма.
 
Отварању Сајма у Бијељини присуствовали су и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић, градоначелник Бијељине Мићо Мићић, предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, замјеник генералног секретара Спољнотрговинске коморе БиХ Здравко Маринковић, потпредсједник Привредне коморе Републике Српске Михајло Видић, директор Привредне коморе Републике Српске Драгица Ристић, предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Анто Гајић, представници Привредне коморе Федерације БиХ, Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ и Привредне коморе Кантона Сарајево, као и бројни други гости.
 
Предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић је истакао је да учешће на оваквим сајамским манифестацијама има циљ да допринесе јачању привредне сарадње и то кроз умрежавање привредника.
 
"На тај начин, заједно стварамо амбијент у којем привредници излагачи, као и посетиоци сајма, могу брже успоставити контакте са потенцијалним партнерима из земље и региона. Наступ ПКВ на сајму "Интерагро2018" једна је од заједничких активности предвиђених Споразумом о сарадњи који смо потписан са Привредном комором Републике Српске“, рекао је Вучуревић.
 
Додао је да је сигуран да ће овај сајам бити успјешан и да ће, у наредном периоду, ПКВ и ПКРС још више унаприједити и интензивирати регионалне и међукоморске односе.
 
Међународни сајам трајао је до 22. септембра, а на простору Агротржног центра била је изложена и пољопривредна механизација чија је вриједност неколико десетина милиона КМ, одржана изложба квалитетних грла стоке, као и низ научно-стручних предавања из различитих области пољопривреде, навели су организатори Сајма, предузеће "Град" Бијељина.
 
Партнер сајма је била је Привредна комора Војводине, а покровитељи сајма су били Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Министарство спољне трговине и економских односа БиХ и Град Бијељина.
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder