Презентација „Наше је боље“ у Власеници


​Подручна привредна комора Бијељина, у оквиру пројекта „Наше је боље“, 31.07.2018. године у тржном центру „Зворничанка“ у Власеници организовала је презентацију квалитетних домаћих производа и промовисала сарадњу домаћих продајних ланаца и произвођача.

01.08.2018.

Подручна привредна комора Бијељина јуче је, у оквиру пројекта „Наше је боље“, у тржном центру „Зворничанка“ у Власеници организовала презентацију квалитетних домаћих производа и промовисала сарадњу домаћих продајних ланаца и произвођача.

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина доц.др Анто Гајић рекао је да је циљ оваквих презентација додатно подстицање домаћих предузетника за повећање производње и ново запошЉавање, као и оснаживање свијести потрошача да куповином домаћих производа допринесу развоју домаће производње и отварању нових радних мјеста.

„Резултати за 6 мјесеци ове године за регију Бијељина, показују да је покривеност увоза извозом 74 %, а значајан удио извоза у Бијељинској регији чине дрвопрерађивачи", рекао је Гајић.

Развој домаће производње подржава и "З" маркет који на својим полицама има 45 % производа произведених у РС. Директор "З" маркета Михајло Остојић истакао је да велику шансу види у финализацији млијечних производа, те напоменуо да цијена не диктира куповину производа, већ квалитет.

Он је посебно указао на значајно присуство пољопривредних произвођача семберско-романијског краја, који сваке године повећавају обим и квалитет производње, те тиме и пласман у домаћим тржним центрима и трговинама.

„Сваке године тај раст код њих је између 20 до 30 одсто. Ове године очекујем да ћемо откупити производе у вриједности од око 400.000 КМ од регистрованих пољопривредних произвођача. Они имају велике могућности развоја тако што би се можда мало више удруживали, да их држава више подржава и да уђу у вишу финализацију производње“, навео је Остојић.

„Општина Власеница већ дуги низ година даје зачајну подршку локалним произвођачима и пласману локалних производа. У том смјеру смо, својевремно, уз подршку УНДП-а, реализовали пројекат "Купујмо локално“, подсјећа шеф Одсјека за развој у Општини Власеница Жељко Дамљановић.

Грађани Власенице, који су присуствовали презентацији, истакли су да им је приоритет куповина домаћих производа.

Пројекат „Наше је боље“ Привредна комора реализује од 2008. године.

Презентацији су у име Подручне привредне коморе Бијељина присуствовали предсједник Анто Гајић, директор Славица Марковић и секретар Савјета за пољопривреду и прехрамбену индустрију Жељко Видић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder