Посјета предузећу PASS д.о.о. Љесковац


Предсједник ППК Бијељина Анто Гајић и директорица ППК Бијељина Славица Марковић су посјетили привредно друштво PASS д.о.о. Љесковац гдје су са директором Радом Малетићем разговарали о тренутној ситуацији у овом предузећу.

10.09.2020.

Предсједник Анто Гајић и директорица Славица Марковић су у име Подручне привредне коморе Бијељина посјетили привредно друштво PASS д.о.о. Љесковац гдје су са директором Радом Малетићем разговарали о тренутној ситуацији у овом предузећу. Ово предузеће се бави производњом пластичних и гумених дијелова за аутоиндустрију, за гиганте AUDI, VOLKSWAGEN и JAGUAR.
 
И поред тешке ситуације изазване пандемијом вируса корона, ово привредно друштво се успјешно бори. Није било затварања предузећа нити смањења број радних мјеста, напротив - број запослених је повећан у односу на прошлу годину. Тренутно је у овом привредном друштву запослено око 800 радника што је проузроковано повећаним бројем наруџби добављача из иностранства.
 
Уколико не дође до неких драстичних поремећаја у тржишту ова фирма са већинским страним капиталом планира да проширује своје капацитете, те ново запошљавање, што је веома значајно у ово вријеме када се у готово свим гранама и секторима привреде смањује број запослених.
 
Директор PASS-а каже да је један од изазова инфраструктура и прилазни пут до производног комплекса имајући у виду велики број радника који долази на посао, као и несметано обезбјеђивање електричне енергије коју ово производно друштво користи у раду. Тренутно, довод електричне енергије је задовољавајући, али будуће проширење производних капацитета ће захтијевати и додатне количине електричне енергије, као и улагање у исту.
 
Додатно оптерећење овој фирми прави и плаћање акцизе на лож-уље које се користи у производном процесу, јер Закон о акцизама не препознаје ослобађање од плаћања акцизе за утрошак лож уља у аутоиндустрији за производе намјењене извозу (што је око 30.000 литара на мјесечном нивоу).

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder