Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ уручено први пут у Републици Српској


Двадесет и један славодобитник

25.02.2016.

Područna privredna komora Bijeljina, Media Invent Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu organizovali su, prvi put u Republici Srpskoj, dodjelu priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“.

Plaketa i zlatnik sa likom kapetana Miše, priznanje koje vrednuje preduzetništvo i stvaralaštvo, uručeno je dvadeset i jednom slavodobitniku, najzaslužnijim pojedincima i privrednim društvima bjeljinskog područja.

„ Ova priznanja nas obavezuju da svako u svojoj oblasti stvara uslove da se cijeni rad, prave vrijednosti našeg naroda u skladu sa našom tradicijom i kulturom, da se stvaraju uslovi za bolji život, brži razvoj Republike Srpske, za ostanak mladih na ovim prostorima.Ova priznanja su značajna i za jačanje prekogranične saradnje Srbije i Republike Srpske u skladu sa specijalnim vezama, jačanje veza sa drugim narodima i državama“, rekao je zahvaljujući se u ime nagrađenih, Milan Prica, direktor privrednog društva „Orao“ a.d. koje je proglašeno za najbolju kompaniju u regionu.

Direktor privrednog društva „Duvan“ a.d. Bijelina Svetozar Mihajlović, dobitnik priznanja za unapređenje privrednog i društvenog ambijenta u regionu, kazao je da moramo koristiti resurse koje ima Republika Srpska. „Poljoprivreda je jedan od značajnih resursa.Moramo ga iskoristiti, posebno ovdje u Semberiji.Potrebna nam je podrška i državnih organa i lokalne zajednice.Nažalost, za sada je nema dovoljno, ali doći će vrijeme kada će malđe generacije uspjeti da se izbore da poljoprivreda bude značajan resurs RS.

Izražavajući zadovoljstvo što je dobitnik priznanja ličnost godine, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, naglasio je da ono nije samo njegovo, nego i priznanje gradu Bijeljina i svim građanima Bijeljine.

„Priznanje „Kapetan Miša za regionalnu saradnju i afirmaciju poslovnog okruženja“, koje smo dobili ovdje u Bijeljini, u Republici Srpskoj, Privrednoj komori Vojvodine, kao jednom od utemeljivača ovog priznanja, znači mnogo.Ovim smo prešli naše granice, prevazišli Vojvodinu.Posebno zadovoljstvo ćini da je neko primijetio da naš rad koristi privredi.Saradnja je krenula sa sajmom u Bijeljini, gdje je procijenjeno da smo mi dobar partner saradnik, što nama čini veliko zadovoljstvo“, istakao je generalni sekretar Privredne komore Vojvodine Dušan Vučićević.

Predsjednik područne privredne komore Bijeljina Mihajlo Vidić ocijenio je da je žiri odabrao najbolje. „Mislimo da je stručni žiri koji je predložio dobitnike imao dosta posla i da je odabrao najbolje.Mi smo učestvovali u odabiru kandidata iz privrednog ambijenta koji su dali svoj doprinos ukupnom razvoju privrede, a grad Bijeljina je dao prijedloge za one koji su doprinijeli ukupnom društvenom razvoju u oblasti kulture i nauke.

Priznanja, između ostalih, dobili su i njegvo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Hrizostom, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, privredna društva: Rudnik i termoelektrana a.d, „Spektar drink“ d.o.o., „Globus“ d.o.o.

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dio je projekta „Put ka vrhu“ koji je nastao prije petnaest godina u Novom Sadu, radi afirmacije privrednog i kulturnog stvaralaštva Srbije i regiona.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder