Потписани уговори о субвенцији


Уговор о сертификацији и ресертификацији потписало осам привредних друштва са подручја ППК Бијељина

30.12.2015.

Privredna društva: „Vitinka“ a.d. Kozluk, „Smrčak“ d.o.o.Zvornik, „Stojanović i sin“ d.o.o. Ruhotina-Bijeljina, „San Marco“ d.o.o.Bijeljina, „Mesopromet“ d.o.o. Bijeljina, „Mačvanka“ d.o.o. Dvorovi-Bijeljina, „Natura food“ d.o.o. Balatun-Bijeljina „D&D trejd“ d.o.o. Pilica-Bijeljina, potpisala su Ugovor o sertifikaciji i resertifikaciji u oblasti sigurnosti i kvaliteta hrane u okviru USAID/SIDA GOLD projekta – „Region bezbjedne hrane“.

Područna privredna komora Bijeljina u saradnji sa USAID/SIDA GOLD projektom obezbijedila je 50 odsto sredstava za dobijanje ISO, HACCAP i drugih standarda koji su neophodni privrednim društvima sa područja Bijeljine za poslovanje, naročito na inostranom tržištu. U proces sertifikacije i resertifikacije ušlo je osam privrednih subjekata poljoprivredno prehrambene industrije.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Mihajlo Vidić, izrazio je nadu da će ova sredstva biti namjesnski utrošena.Vidić je dodao da se nada da će i u 2016. godini biti prokjekata i da će PPK Bijeljina učestvovati u njihovoj realizaciji. „Privredna društva kojima su potrebna sredstva i za druge projekte mogu se obratiti Komori Bijeljina“, rekao je Vidić.

Vlasnik privrednog društva „ Smrčak“ d.o.o. iz Zvornika Miladin Mijatović, izrazio je zadovoljstvo što projekti kreću i preko PPK Bijeljina.Mijatović se nada da će PPK Bijeljina biti jedan od ključnih faktora za realizaciju i drugih projekata.

Ugovor je potpisalo i privredno društvo „San Marco Bijeljina“ d.o.o. koje već dvije decenije uspješno prati stroge kvalitete u proizvodnji kolača, torti sladoleda, konditorskih proizvoda. „Sertifikovani smo prije tri godine.U maju 2016. godine predstoji nam reserrtifikacija ISO i HACCAP standarda. Nadamo se ćemo raditi i izvoz.Ova pomoć nam puno znači“, kazala je Slađana Pandilovski vlasnik privrednog društva „San Marco“d.o.o.

„Dobro mi dođe sufinansiranje od 50 odsto jer su mi ino kupci tražili ISO i HACCAP pri izvozu brašna“, rekao je vlasnik privrednog društva „ D&D trejd“ d.o.o. Pilica-Bijeljina Cvjetko Stojanović.

„Godinama posjedujemo ISO I HACCAP standarde, koji naredne godine ističu. Treba nam resertifikacija.Posebno je dobro da ovakvi projekti podrže privredna društva koja prvi put uvode standarde, a svakako i ostala društva,, da se promoviše značaj tih standarda“, istakla je pravnik u privrednom društvu „Vitinka“ a.d. Kozluk Vesna Podinić.

Javni konkurs za prijavu privrednih društava iz sektora poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije zainteresovanih za dobijanje ili obnovu sertifikata bio je otvoren do 30. oktobra ove godine. Sertifikati su dokazi da se u procesu proizvodnje ili prerade poštuju svi zahtijevani standardi što će omogućiti lakši izvoz na tržište Evropske unije, Rusije, Turske, zemalja CEFTA Ugovora i druga zahtjevna tržišta.

Predviđeni ukupni iznos Projekta je 130 000 KM za sertifikaciju 10 preduzeća sa područja koje pokriva PPK Bijeljina.

Imajući u vidu da nisu utrošena sva sredsva iz ovog granta, Komora Bijeljina je ponovo objavila javni konkurs koji ce biti otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 15.04.2016. godine.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder