Радионица у организацији Спољнотрговинске коморе БиХ и ППК Бијељина


СТК БиХ у сарадњи са Подручном привредном комором Бијељина организује радионицу у четвртак, 10.03.2022. године са почетком у 11 часова у просторијама ППК Бијељина, на којој ће пријављеним компанијама бити представљене услуге ВТК / СТК БиХ, а посебно могућности платформе Дигитална Комора, као и пружање бесплатне услуге 3Д моделирања производа за ограничени број компанија.

01.03.2022.

Вањскотрговинска / Спољнотрговинска комора Босне и Херцеговине (ВТК / СТК БиХ), у партнерству са ИНТЕРА Технолошким парком и фирмом иНАФ доо, имплементира пројекат под називом „EXPO-CERTinno – Подршка бх компанијама у интернационализацији, цертифицирању и иновацијама”. Пројекат „EXPO-CERTinno” суфинансирају Европска унија и Савезна Република Њемачка путем EU4Business пројекта који заједнички проводе ГИЗ, УНДП и ИЛО, а у оквиру Стратегија локалног развоја – Програма за локалну самоуправу и економски развој у Босни и Херцеговини Савезног министарства за економску сарадњу и развој Републике Њемачке (БМЗ). Циљ пројекта „EXPO-CERTinno” је повећање конкурентности босанскохерцеговачких компанија из сектора металопрераде и дрвопрераде.

Једна од кључних пројектних активности се односи на надоградњу постојеће платформе под називом Дигитална Комора (www.digitalnakomora.ba) као и пружање бесплатне услуге 3Д моделирања производа за ограничени број компанија из два наведена сектора.

Стога овом приликом позивамо све бх. компаније из металопрераде и дрвопрераде да се пријаве за учешће у овом Пројекту који ће им омогућити да бесплатно израде властити профил на Дигиталној Комори, али и да бесплатно додатно добију 3Д модел властитих производа.

С тим у вези, ВТК / СТК БиХ ће у сарадњи са Подручном привредном комором Бијељина одржати радионицу у четвртак, 10.03.2022. године са почетком у 11 часова у просторијама ППК Бијељина, на којој ће пријављеним компанијама бити представљене услуге ВТК / СТК БиХ, а посебно могућности Дигиталне Коморе и начини на који се креира и користи профил компаније. Тако креирани профили ће додатно бити јавности и потенцијалним страним партнерима доступни на енглеском и на њемачком језику.

Упоредо са овим процесом, планирано је да уговорени добављач са најсавременијом опремом за 3Д моделирање за ограничени број фирми изради 3Д моделе за неколико одабраних производа (максимално три производа по компанији).

Основни критеријум за одабир производа за које ће бити израђен 3Д модел јесте степен финализације производа, уз услов да се ради о властитом производу компаније (потврђено изјавом компаније), односно да предложени производи нису интелектуално власништво другог правног и/или физичког лица.
Такође, предност имају компаније које редовно измирују обавезе чланарине ВТК/СТК БиХ.

Пријаву за учешће на планираним радионицама на жељеној локацији и приједлог производа за 3Д моделирање, заинтересоване компаније могу електронски попунити путем сљедећег линка:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9JKl2Ubn3TwfvIS80M0qP3gXxhRj0-Lt9MtFWxn0SnU_bRQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0
Крајњи рок за онлине пријаву је 04.03.2022. године.

За све додатне информације, заинтересовани могу контактирати гђу Аиду Видимлић, на број телефона 033 566 233 или путем електронске поште на адресу aida.vidimlic@komorabih.ba.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder