Јавни позив за додјелу бесповратних средстава инвестицијама намијењеним дигиталној трансформацији предузећа у сектору пољопривреде


Кроз овај јавни позив, вриједан 3,1 милион КМ, Европска унија подржаће улагања у дигитализоване пословне праксе и стандарде усмјерене на јачање интерних капацитета предузећа у сектору пољопривреде. Крајњи рок за подношење пријава је 29.08.2022. године, до 17.00 сати.

11.07.2022.

Пројекaт EU4BusinessRecovery, који финансирају Европска унија и Савезна Република Њемачка, објављјује Јавни позив за додјелу бесповратних средстава инвестицијама намијењеним дигиталној трансформацији предузећа у сектору пољопривреде у Босни и Херцеговини. Кроз овај јавни позив, вриједан 3,1 милион КМ, Европска унија подржаће улагања у дигитализоване пословне праксе и стандарде усмјерене на јачање интерних капацитета предузећа у сектору пољопривреде, с циљем подршке опоравку или поновном покретању пословних активности предузећа.
 
Ко се може пријавити?
 
На јавни позив могу се пријавити микро, мала и средња предузећа која се активно баве узгојем и/или прерадом воћа, укључујући садни материјал, виноградарство и маслине, те узгојем и/или прерадом поврћа, млијека, меса, јаја, рибе, житарица, гљива, зачинског биља, љекобиља и/или меда.
 
Средства подршке по једној пријави могу износити од од 10.000 КМ до 200.000 КМ (без ПДВ-а) и могу се користити само за финансирање прихватљивих трошкова. За сваки пројекат, подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 15% укупног износа прихватљивих трошкова предложене инвестиције, док ће пројекат финансирати максималних 85% укупног износа кроз мјеру подршке. Прихватљиве инвестиције и трошкови се односе на набавку опреме, машина, алата, комуникацијских уређаја, хардвера и софтвера за контролу, праћење, управљање и надзор производних процеса, професионалних и консултантских услуга.
 
Концепте пројекта са потребном документацијом потребно је доставити искључиво путем платформе https://javnipoziv.undp.ba до 29.08.2022. године, до 17.00 сати.

Како се пријавити на јавни позив?
 
Корак 1: Прочитајте документ Смјернице за подносиоце пријава у којем се налазе све информације о критеријима јавног позива, начину попуњавања и доставе пријаве.
 
Корак 2: Припремите пратећу документацију за пријаву на јавни позив:
 
Прилог 1: Образац концепт пројекта
Прилог 2: УН глобални принципи
 
Корак 3: Уколико предложени концепти пројеката буду одабрани кроз први корак евалуације, подносилац пријаве се обавезује да ће учествовати у програму техничке помоћи, гдје ће заједно са тимом експерата у области дигитализације ангажованих од стране Пројекта, а на основу достављених концепата, унаприједити достављене приједлоге те припремити свеобухватне пројекте који ће допринијети постизању циљева јавног позива и очекиваних резултата.
 
Учешће у програму техничке помоћи не подразумијева аутоматски и обавезу финансирања. Само они подносиоци пријаве који након достављања пуног пројектног приједлога буду позитивно оцијењени од стране комисије, могу бити финансирани кроз овај јавни позив.
 
Додатна питања у вези са овим позивом се могу доставити путем електронске поште eu4businessrecovery@undp.onmicrosoft.com у периоду од 14.07.2022. до 04.08.2022. године.

На све упите који стигну прије и послије наведеног рока неће се одговарати. Прије постављања питања заинтересовани подносиоци пријава треба пажљиво да прочитају документ Смјернице за подносиоце пријава и постојећа питања и одговоре везане за овај јавни позив. Пројекат неће одговарати на већ одговорена питања.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder